Krajský pohár: Viktoria Želešice – FK SK Bosonohy 1:4 (1:3)

Branka: Řezáč

Sestava: Sára (46. Kovařík), Kotouč, Starý, Florián (46. Karásek), Kvarda, Kučera, Husák, Dufek, Záboj, Němec, Řezáč (76. Hudaňa)

Třetí pokračování Krajského poháru se pro Viktorii stalo posledním. Proti soupeři z krajského přeboru už tým, který byl navíc oslaben o některé opory uspět nedokázal. Želešicím chyběl v předchozím zápase vyloučený Tomáš Forman a pouze z lavičky pozoroval zápas Ondra Hlinecký. Soupeř naopak přijel do Želešic s hráči se zkušenostmi z prvoligoých trávníků, Dostálkem, Břežným a Šímou.

V první polovině byla Viktorka soupeři rovnocenným partnerem. Bohužel po hrubce v 17. inkasovala a soupeř šel do vedení. Ve 25. minutě zatáhl po pravé straně míč Kvarda. Jeho centr se trochu krkolomně dostal k Řezáčovi, ale ten nezaváhal a nekompromisní ránou srovnal skóre na 1:1. V závěru poločasu zkušenější soupeř prokázal lepší fyzičku a dokázal se prosadit po dvou rychlých protiútocích. V prvním případě byl střelec Bosonoh v dlouhém sprintu rychlejší než bránící domácí a s přehledem zakončil. O pět minut později sice domácí golman dokázal střelu ze strany vyrazit, ale nekrytý útočník soupeře dorážel do prázdné brány.

Do druhé půle Želešice vystřídaly. Ze hry odešel Řezáč. Na jeho místo se přesunul golman, kterého nahradil v brance Kovařík. Ze hry odešel i Florián, za něhož nastoupil Karásek. V druhé půli byla převaha soupeře daleko patrnější a dlouhé pasáže hry se odehrávaly na polovině domácích, ale Želešice držely přijatelný výsledek. V 70. dali definitivní podobu výsledku domácí. Kotouč před napadajícím hráčem poslal míč vlastnímu golmanovi. Tomu se však nepodařilo balon zasáhnout a by z toho snadný zisk soupeře.

Pro Viktorku byla účast v pohárových zápasech určitě dobrým testem před vstupem do krajské soutěže. Hráči si mohli na vlastní kůži v utkáních, kde „o něco šlo“ otestovat rozdíl týmů z jednotlivých úrovní krajského fotbalu. Do týmu měly čas se zařadit a sžít se s mužstvem nové posily.

A teď už se jde na to. Startujeme v neděli 12.8. od 16.30 v Moravském Krumlově.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..