Muži: Viktoria Želešice – FCC SK Únanov 6:0 (3:0)

Branky: Němec 2 (7, 12), Řezáč (30), Kučera (50), Starý (76), Gajarský (90)

Sestava: Sára, Kotouč, Hlinecký (66. Hude), Kvarda, Florián, Záboj, Táborský, Forman, Kučera (74. Všetečka), Řezáč (74. Hude), Němec (15. Gajarský)

Počasí připomínalo v neděli spíše říjen, než skoro polovinu května. Želešice nastupovaly proti desátému týmu tabulky bez Husáka a Dufka. Do sestavy se vrátil Táborský a k dispozici byl i Záboj, který v Tuřanech chyběl. Zápas měl jednu specialitu, když k jeho řízení nasadil svaz dva čínské rozhodčí, studenty Masarykovy univerzity, kteří získávají praxi v nižších soutěžích. Začátek zápasu byl, možná i vzhledem k chladnému počasí svižný a hrálo se nahoru dolů a soupeř, který v domácím prostředí Želešice celkem potrápil, naznačil, že by mohl být nepříjemný i Želešicích. Tomu však domácí hráči rychle učinili přítrž. Už v 7. minutě se šikovně proháčkoval středem hřiště Kučera, ale finální klička mu nevyšla. Únanov však nedostal míč ani za polovinu a ten putoval na pravou stranu ke Kvardovi, který centroval do vápna. Na hranici penalty Řezáč hlavou sklepl na lépe postaveného Němce a ten nezaváhal a otevřel skóre zápasu. Ve 12. minutě poslal dlouhý výkop od vlastní branky na polovinu soupeře Sára. Obránci na dlouhý míč nedoskočili a za ně se natlačil Němec, který odražený balon přizvedl a lobem ho poslal přes vyběhnutého golmana soupeře do sítě. Bohužel, po tomto souboji zůstal Němec na trávníku a s poraněným svalem musel krátce na to vystřídat. Rychlé dvoubrankové vedení domácí uklidnilo a soupeři sebralo vítr z plachet. Hráči Únanova ale nepůsobili odevzdaným dojmem, a i když zřejmě cítili, že na Viktorku dnes mít nebudou, tak chtěli hrát. Po pokutové území jim to docela šlo, v zakončení však byli bezzubí. Další příležitosti si vytvářela i Viktorka. Ve 20. minutě dostal krásnou přihrávku zleva od Floriána Řezáč, ale hlavou jen prověřil pozornost golmana. O pár okamžiků později šel sám do šestnáctky Gajarský, který nahradil Němce, ale místo střely v dobré pozici volil zpětnou přihrávku na Kučeru a ten pálil vedle. Hned vzápětí předvedli krásný fotbalová moment Záboj s Kvardou. Záboj poslal přesný pas napříč hřištěm na Kvardu, ten si potáhl na hranici šestnáctky a poslal po zemi přihrávku na malé vápno, kde na ni však ani Řezáč, ani Gajarský nedosáhli. V těchto okamžicích měla Viktorka jasně navrch. Ve 30. minutě pronikal do šestnáctky znovu Kvarda a tentokrát ho soupeř zastavil jen za cenu faulu. Míč si na značku pokutového kopu postavil Řezáč a ten se v této situaci zpravidla neplete. Viktoria vedla 3:0. Do konce poločasu si domácí vytvořili ještě další příležitosti, ale v síti už další míč neskončil.

Do druhé půle šla Viktoria s celkem jasným náskokem a bylo vidět, že hra poněkud ztratila tempo z první půle, ale dál to byli domácí, kdo hru kontroloval. Únanov byl nucen do druhé půle vystřídat strážce branky a nový brankář neudržel čisté konto ani tak dlouho, jako jeho předchůdce. V 50. minutě se v šestnáctce soupeře nejlépe zorientoval Kučera, volejem ze vzduchu trefil vysoko odražený míč přesně a upravil na 4:0. Teď už bylo téměř jasné, že Viktorka si jde v pohodě pro další tři body. Po odchodu Hlineckého na střídačku sice našel Únanov pár okýnek v domácí obraně, ale i v dobrých střeleckých pozicích hráči soupeře nedokázali trefit branku, nebo byly jejich střely z kategorie propagačních, se kterými neměl Sára větší starosti. V 73. minutě dostali příležitost náhradníci Hude a Starý. Hude se hned po vstupu na hřiště mohl zapsat mezi střelce, ale v dobré příležitosti trefil jen nohy vybíhajícího golmana. Co se nepovedlo Dominikovi, to zvládl Honza Starý, který pár okamžiků na to využil přihrávku od Kvardy a nikým neatakován přehodil lobem vybíhajícího golmana. V úplném závěru ještě upravil konečný výsledek Gajarský, který tentokrát nic nevymýšlel a poslal v šestnáctce nekompromisní dělovku pod břevno. Jako velmi solidní lze hodnotit i výkon zahraničních rozhodčích, i když je třeba říct, že jim tentokrát hráči na obou stranách práci dost usnadnili, protože se hrálo slušně a férově a rozhodčí nemuseli řešit složité situace.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..