Muži A: Viktoria Želešice – AFK Tišnov 3:2 (2:0)

Branky: Fišák (32), Záboj (39), Kučera (80)

Sestava: Sára (88. Kovařík), Řezáč, Hlinecký, Kvarda, Mach, Florián, Forman, Záboj, Kučera, Němec (86. Karásek), Fišák (64. Kotouč)

Tišnov hraje na podzim svoje zápasy na soupeřových hřištích, a proto se želešické Áčko představilo podruhé v řadě na domácím trávníku. Ten byl po vytrvalém dešti měkký, ale v dobrém stavu. Tišnov jako by si přivezl do Želešic kromě fandů i původně nalosovanou roli domácích a začátek zápasu takovým způsobem i pojal. Na želešické hráče vyrukoval rychlým pohybem a důraznou hrou a hráči Viktorky, kterým doma zpravidla úvody utkání patří, tentokrát v úvodu tahali za kratší konec provazu a měli práci především s bráněním rozjetého soupeře. Úvodní nápor však hostům kýžený vedoucí gól nepřinesl a Viktoria po zhruba deseti minutách srovnala krok a k vidění byl atraktivní, oboustranně aktivní fotbal. Tišnov určitě nepůsobil dojmem týmu, který by měl uzavírat tabulku. Želešice však postupně přece jen přebíraly aktivitu na svou stranu a byla to Viktoria, kdo byl dopředu nebezpečnější. První obrovskou příležitost měl Fišák, ale jeho pokus zastavilo břevno. Co se nepodařilo napoprvé, vyšlo na druhý pokus po půlhodině hry. Fišák dostal na levé straně ideální přihrávku do běhu a s přehledem otevřel skóre zápasu. Ve 39. minutě se zhruba na šestnáctce soupeře dostal k míči Záboj a podle pravidla, když nevíš, co s balonem, vystřel, poslal podivně zakroucenou střelu na branku a ta skončila za bezmocným golmanem hostů. Hosté však taky nebyli bez šancí a Sára musel předvést cosi ze svého umu, když bravurně zlikvidoval střelu soupeře a dovolil domácím odchod do šatny s dvoubrankovým náskokem.

Druhá půle se od té první nijak zásadně nelišila. Tišnov působil živějším dojmem než domácí, ale z rychlostní převahy toho příliš mnoho vytěžit nedokázal. Viktorka hrála svoji hru, Kvarda a Florián servírovali přihrávky ze stran do šestnáctky, ale tam se nedařilo tyto zajímavé příležitosti zúročit. Velkou příležitost měl znovu Fišák, který po centru z pravé strany mířil těsně nad. O poznání výše postupně zakončovali Kučera i Záboj. Svůj střelecký den tentokrát viditelně neměl Němec. Po několika zahozených příležitostech to, celkem zbytečně, začalo mezi domácími jiskřit. Výsledek ostřejší výměny názorů byl ale pozitivní. Florián poslal povedenou přihrávkou na Kučeru, který si v šestnáctce pohrál s bránícím hráčem a jednoduchou střelou po zemi upravil skóre na 3:0. To bylo v 80. minutě a vypadalo to, že je jasně rozhodnuto. Jenže v 83. minutě ztratil střídající Kotouč zcela zbytečně míč na polovině hřiště a byl z toho rychlý přechod soupeře, zakončený povedenou střelou, které Sára nedokázal zabránit v cestě do sítě. V 88. minutě Želešice vystřídaly právě na postu brankáře, místo Sáry šel do branky Kovařík. Jenže toto „taktické“ střídání se moc nepovedlo. Domácí ztratili koncentraci a nový strážce branky se mohl jen dívat, jak končí míč v jeho síti aniž si ho předtím mohl osahat. Po tomto pohlavku se domácí vzpamatovali a už nic dalšího soupeři v krátkém zbývajícím čase nedovolili.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..