Muži A: Viktoria Želešice – FK Kunštát 0:3 (0:1)

Sestava: Sára, Řezáč, Hlinecký, Kvarda, Mach, Kotouč, Kvarda (37. Všetečka), Forman, Záboj, Němec (43. Starý), Fišák (87. Šmíd)

Na želešickou Viktorku čekal vedoucí tým tabulky. Želešicím chyběl ze základního kádru pouze nemocný Kučera, úplně fit nenastupoval do utkání Němec, ale jinak byly k dispozici všechny opory týmu. Viktorka rozhodně nechtěla v utkání hrát druhé housle a měla v úmyslu soupeře v domácím prostředí řádně potrápit.Od začátku však bylo zřejmé, že domácí narazila na silného soupeře, který nevede tabulku pro nic za nic. A bohužel už od 5. minuty Viktoria prohrávala. Soupeř byl viditelně běhavější a rychlejší a působil domácím problémy. Těm ale rychlý gól nevzal odhodlání se poprat o body a snažili se soupeře přetlačit. Dopředu to však Želešicím moc nešlo. V 37. minutě navíc zůstal na trávníku po srážce se soupeřem ležet Kvarda a bohužel se ukázalo, že ve hře pokračovat nemůže. Pár minut na to musel kvůli zdravotní indispozici i Němec a to byly citelné ztráty pro další průběh utkání.

Do druhé půle šla přesto Viktoria s velkým odhodláním a hned v úvodu dvakrát zahrozila po rychlých výpadech Záboje. V obou případech chybělo k vyrovnání opravdu málo. Jenže udeřilo na druhé straně. V 50. minutě Sára neudržel prudkou střelu z hranice šestnáctky a bohužel se k míči dostal hráč hostů dříve, než domácí obránci a poslal soupeře do dvoubrankového vedení. Viktoria to ani po této ráně nevzdala a hráči se nadále snažili s výsledkem něco udělat. Bojovnost domácím rozhodně nechyběla, ale kvalita byla tentokrát na straně soupeře, který toho Želešicím směrem dopředu moc nedovolil. Šance se naskytla domácím v 65. minutě, kdy hostující hráč nejdříve naprosto zbytečně a hrubě fauloval v šestnáctce Želešic a následně neudržel ještě nervy, strčil mimo hru do soupeře a musel pod sprchu. Početní výhoda změnila obraz hry a Viktorka se dokázala více prosazovat, ovšem bez finálního efektu, brankových příležitostí. Navíc jako by jí ani nepřálo štěstí a některé balony se odrážely jinam, než by se podle zákonů fyziky zdálo správné. Po jednom takovém odrazu měl soupeř obrovskou příležitost z rychlého brejku, ale Sára ji zlikvidoval. To se mu však už nepovedlo v obdobné situaci v 80. minutě a soupeř šel do tříbrankového vedení, které ve zbytku zápasu dokázal udržet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..