Výsledky Vánočního turnaje

V neděli proběhl 6. ročník vánočního turnaje O pohár předsedy TJ Viktoria Želešice. Díky nevlídnému deštivému počasí nebylo možné upravit tradiční místo konání na parkovišti před hřištěm TJ a tak se letošní fotbalová klání uskutečnila na nově vybudovaném hřišti s umělou trávou v areálu ZŠ a MŠ na Sadové ulici. Nědělní počasí však naopak tentokrát sportu přálo. Ačkoli bylo (v prosinci očekávané) chladno, tak celý den provázelo příjemné slunečné počasí.

Do turnaje bylo původně přihlášeno 6 týmů, ale po začátku se omluvil tým z hospody u Jarmilky a herní systém na dvě skupiny musel být operativně změněn na systém každý s každým, který nabídl při nižším počtu účastníků o jedno utkání více, ale protože vše probíhalo hladce a bez zbytečných prodlev, nebyl program turnaje touto (ne)čekanou změnou nijak zvlášť narušen.

Roli favorita turnaje splnilo želešické Áčko složené ze stávajících i nedávných opor želešického fotbalu (Starý, Zlínsky, Knee, Kvarda, Semrád a další), které prošlo všemi zápasy bez zaváhání. Až poslední duel dne mezi Hajanami a týmem VS Build rozhodl o druhém místě, když VS Build tým rozhodl o obhajobě druhé příčky z loňska těsnou výhrou 5:4. Na tým z Hajan (Kučera, Karásek, Hudaňa, Mareček L, Mareček O.) tak zbyla bronzová příčka. O pořadí na 3. – 5. místě rozhodovaly při stejném počtu bodů vzájemné zápasy, kde byly Hajany po dvou remízách vždy úspěšnější v rychlém penaltovém rozstřelu a přesto, že jako jediný tým ani jednou nedokázaly zvítězit v řádné hrací době, obsadily 3. místo. Čtvrtá příčka zbyla na Old Boys a na posledním místě tentokrát přes bojovný výkon skončili Dorostenci.

Nejsledovanějším zápasem se ale jednoznačně stal souboj dvou dámských týmů. V loňské sezoně byl souboj mladých fanynek s vítězem turnaje příjemným zpestřením programu turnaje. Letos byl do programu vložen duel dvou týmů ve kterém mladé fanynky vyzvaly své starší soupeřky pod vedením kapitánky a starostky obce Magdy Kvardové.  Dívčí bitvě možná chybělo trochu fotbalové kvality, ale rozhodně jí nechyběl sportovní duch a odhodlání. Mladé fanynky prokázaly, že toho od mužských týmů při pravidelných návštěvách zápasů dokázaly odkoukat o něco málo více a zvítězily v poměru 3:1.

Vyhlášení vítězů a předání cen a pohárů z rukou předsedů TJ a fotbalového oddílu proběhlo na hřišti TJ Viktoria, kam se většina účastníků po skončení sportovní častí přesunula a kde byly pro všechny příchozí připraveny vepřové hody o které se postaral Richard Culka, kterému za chutnou krmi pro všechny patří, stejně jako všem, kdo přiložili ruku ke zdárnému průběhu turnaje, velký dík.

Fotky z turnaje jsou k dispozici v Galerii.

Výsledky zápasů:

Dorost – VS Build 3:0

Áčko – Hajany 6:0

Old Boys – Dorost 3:0

Áčko – VS Build 6:2

Hajany – Dorost 3:3 (1:0 na penalty)

VS Build – Old Boys 10:1

Old Boys – Hajany 3:3 (0:1 na penalty)

Áčko – Dorost 4:1

Mladé fanynky – Stálemladé fanynky 3:1

Áčko – Old Boys 7:2

Hajany – VS Build 4:5

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..