Muži: Viktoria Želešice – SK Říčany 1:0 (1:0)

Branka: Hude

Sestava: Kovařík, Nádeníček, Řezáč, Hlinecký (90. Kučera T.), Knotek, Mach, Stehlík, Knee (89. Čížek), Florián, Starý (71. Všetečka), Hude (81. Karásek)

Konečně je to tam. Viktorka po třízápasovém jarním bodovém půstu brala v druhém domácím utkání všechny tři body a to body více než důležité.

Do sestavy se vrátil ne zcela uzdravený Ondra Hlinecký, poprvé se na trávníku objevila nová posila zadních řad René Nádeníček. V první polovině předváděla Viktoria aktivní pohledný fotbal, ale velmi dlouho se nedokázala ze zjevné převahy nic moc vytěžit. Hostující obranu větral po levé straně rychlý Florián, ale jeho pasy do šestnáctky nenacházely správné adresáty. Několika pohlednými fotbalovými akcemi se blýskl i Knee, ale v jeho případě chyběla přesnější finální přihrávka. Soupeř hrál vcelku vyrovnanou partii, ale i jeho snaha končila zpravidla před šestnáctkou. Ale mohly to být Říčany, kdo otevře skóre zápasu, když jednu ze střel dokázal Kovařík vytěsnit jen tak tak a dorážku poslal útočící hráč zbrkle přímo do ležícího golmana. Želešice čekaly na gólový úspěch až do závěru poločasu, kdy na pravé straně vyhrál osobní souboj Hude, odpoutal se od svého strážce, v šestnáctce obstřelil vybíhajícího golmana hostů a poklidil míč za vzdálenější tyč.

Ve druhé půli želešickým hráčům aktivita z první půle chyběla. Soustředili se především na udržení jednogólového náskoku, dopředu to moc nešlo. Nešlo to však ani soupeři. Ten byl opticky častěji u míče a hrálo se více na polovině domácích, ale do zakončení se hosté dostávali jen sporadicky, a když tak se o brankových příležitostech hovořit nedalo. Výjimkou byla situace, kdy po osobním souboji před šestnáctkou zůstal na zemi domácí zadák po nedovoleném zákroku. Rozhodčí však nechal hru pokračovat, hráč Říčan se ocitl zcela sám před Kováříkem a svou střelu poslal přímo do něj. Do obdobné příležitosti se hosté dostali ještě jednou zhruba deset minut před koncem, ale i tentokrát zakončující hráč v podstatě trefil do golmana. Závěr zápasu si Želešice pohlídaly. Soupeř šel v závěrečných minutách do desíti, když bránící hráč, který už předtím viděl žlutou na polovině stáhl k zemi unikajícího Hlineckého. Viktoria potom několikrát vystřídala a nedovolila soupeři vyvinout souvislejší závěrečný tlak.

Pár obrázků z druhé půle zápasu je ZDE.

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..