Okresní pohár, FINÁLE: Viktoria Želešice – AFK Tišnov B 1:4 (0:1)

Branka: Dominik Hude

Sestava: Kovařík, Nádeníček, Řezáč, Kotouč, Knotek, Hlinecký, Florián (44. Karásek), Forman (86. Mach), Záboj, Hude (88. Hudaňa), Gajarský (88. Mareček), na lavičce byl připraven Hrbáček, který do hry nezasáhl

Až do finále Okresního poháru se v letošní sezoně podařilo dokráčet želešické Viktorii. Bohužel termín finálového zápasu nezastihl želešický tým v optimální formě, když v soutěžních utkáních dvakrát v řadě prohrál po nepříliš povedených výkonech. Přesto do finálového utkání nastupovala Viktoria s velkým odhodláním a kabina tímto slavnostním utkáním žila. Všichni hráči přijeli, jak je zvykem při podobných příležitostech v nejvyšších fotbalových patrech, ve společenském oděvu. Z opor chyběl týmu pouze Ulbrich, hráčská lavička byla plná. Nálada dobrá. Ke slavnostní atmosféře přispěli i pořadatelé z Ořechova v jejichž nově a krásně zrekonstruovaném sportovním areálu se finále konalo. Soupeře přijela do Ořechova podpořit i legenda brněnského fotbalu Petr Švancara, který působí v tišnovském áčku.

Začátek zápasu byl z obou stran hodně opatrný a na hráčích obou celků byla znát i nervozita z   důležitého utkání a tak v úvodu byl vidět fotbal s celou řadou nepřesností. Pohlednosti hry nepřidával ani silný vítr, který kazil jinak příjemné slunečné počasí. Želešice počáteční nervozitu dokázaly odhodit rychleji a . Obrovskou příležitost měl po čtvrthodině hry Záboj, který se dostal k odraženému míči, ale nedokázal zachovat chladnou hlavu a ač neatakován, poslal svoji střelu vysoko nad. Viktorka si vybojovala několik standardních situací, ale ani z těch nebyla úspěšná, ačkoli při jednom z rohových kopů znovu nebyla daleko od gólu. Znovu chybělo více klidu v koncovce. Soupeři se však postupně podařilo srovnat krok a i on se dokázal dostávat do zakončení, ale o gólové příležitosti se dlouho hovořit nedalo. Až 35. minutě vyrobili obrovskou příležitost Tišnova do té doby pozorní želešičtí zadáci svým nedůrazem. Resultovala z toho nebezpečná střela, která skončila na tyči a následná dorážka, kterou s velkým kusem štěstí zlikvidoval bravurně Kovařík. Krátce na to svedl souboj v šestnáctce soupeře Florián. Bránící hráč se po něm už v souboji bez míše ohnal loktem a tekla krev. Rozhodčí ponechal tento souboj bez potrestání, naopak žlutou kartu viděl Florián za řečnění. Namísto faulu (který by znamenal pokutový kop) se rozehrávalo od branky soupeře. Hned z protiútoku přišel faul nedaleko šestnáctky a následoval přímý kop, Ten zahrál střelec Tišnova s částečným přispěním větru dokonale a soupeř vedl 1:0. S tímto průběžným výsledkem se šlo i do kabin. Bohužel chvíli před koncem poločasu musel odstoupit ze hry pro zranění tahoun Florián.

Ve druhé půli se želešická Viktorka dlouho hledala a nemohla nastartovat. Snaha nechyběla, ale hra působila neurovnaně, k vidění byla spousta nepřesných přihrávek, nedařilo se vytvořit souvislejší tlak. S přibývajícím časem bylo evidentní, že soupeř se nesnaží nic moc vymýšlet a snaží se jen rozbíjet hru, zdržovat, pomalu rozehrávat a snaží se udržet příznivý jednobrankový náskok. To se však tišnovským vymstilo. V 72. minutě předvedla Viktoria rychlou akci na jeden dotek, která vyvrcholila přesnou přihrávkou na neobsazeného Hudeho, který přesnou střelou z hranice velkého vápna vyrovnal. Rázem bylo znovu o co hrát. Radost však nevydržela dlouho. V 75. minutě přišel faul na tišnovského hráče metr, dva za polovinou hřiště. Tišnovský hráč si pohodil míč o dobré dva metry blíže k želešické brance a to se hráčům Viktorky pochopitelně nelíbilo a protestovali u rozhodčího. Ten hru vrátil o kousek zpět, tišnovští hráči však využili situace k rychlé rozehrávce do strany, odkud nikým nekrytý hráč poslal přesný pas před branku a byla z toho hlavička, která znovu posunula soupeře blíže k výhře. Za dvě minuty vyškolil střelec druhého gólu želešické zadáky v rychlosti, procpal se napříč hřištěm do pokutového území prakticky neatakován a prostřelil bezmocného Kovaříka. A bylo prakticky rozhodnuto. Viktorka se sice ještě pokusila přeskupit řady a zatlačit soupeře na jeho polovinu, ale nebylo to ono, drhlo to, nedařilo se přesně rozehrát a do slibného zakončení se želešičtí prakticky nedostali. Tedy ne na polovině soupeře. V samotném závěru před vlastní brankou nešťastně tečoval Nádeníček balon a elegantním obloučkem přehodil Kovaříka.

Ve slavnostním ceremoniálu po skončení zápasu tak Ondra Hlinecký převzal z rukou předsedy okresního svazu pouze trofej za druhé místo. Nezbývá, než soupeři sportovně poblahopřát k výhře a zkusit to příště znovu.

http://viktoriazelesice.rajce.idnes.cz/Finale_okresniho_poharu_2017_Viktoria_Zelesice_-_AFK_Tisnov_B_1_4_0_1

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..