Krajský pohár: Viktoria Želešice – RAFK 1:3 (1:1)

Branka: Řezáč

Sestava: Horna, Šimek (79. Šmíd), Kotouč, Knotek, Florián, Kvarda, Forman (70. Hudaňa), Záboj (57. Karásek), Hlinecký (46. Stehlík), Kučera, Řezáč

Želešická Viktoria přijala jako poražený finalista Okresního poháru výzvu zúčastnit se 1. předkola Krajského poháru JmKFS a los jí přiřkl atraktivního soupeře z nedalekého Rajhradu, který hraje I. B  třídu, ve které skončil v uplynulé sezoně na solidním 4. místě.

Viktoria představila všechny své posily. Do týmu se se zkušenostmi z vyšších soutěží vrátili Lukáš Kvarda a Radim Kučera, do branky se postavil Tomáš Horna, který přestoupil z Modřic a sestavu na poslední chvíli doplnil taky Radomír Šimek, který naposled působil ve Šlapanicích. Do týmu se vrátil  taky Luděk Stehlík. Tým opustil pouze Pavel Hrbáček, který bude v následující sezoně nastupovat v Ořechově a z trávníku na trenérský post se přesunul René Nádeníček.

Viktoria proti papírově silnějšímu soupeři vyrukovala bez respektu a v první čtvrthodině ho zcela jednoznačně přehrávala a vytvořila si několik velmi slibných příležitostí. Tato úvodní snaha vyvrcholila v 16, minutě, kdy domácí rozebrali soupeřovu obranu a Řezáč, který se objevil netradičně na hrotu útoku dotlačil z blízka balon do sítě. I nadále byla Viktoria aktivnější. Zadáci soupeře měli spoustu práce, ale bránili pozorně a zodpovědně a hráče Viktorie do vyložených šancí nepouštěli. Ve 25. minutě šel  na polovině soupeře do souboje s bránícím hráčem Kvarda, byl v něm o zlomek sekundy později, než soupeř a viděl hodně přísnou žlutou kartu. Ve 37. minutě došlo v šestnáctce soupeře k hlavičkovému souboji, po kterém se oba hráči ocitli na trávníku a rozhodčí nařídil více než přísný pokutový kop. To se domácím pochopitelně nelíbilo a hlasitě protestovali. Rozhodčí si vybral jako hlavního rebela Lukáše Kvardu a po druhé žluté ho poslal do sprch. Rajhradský Haňka penaltu s velkým přehledem proměnil a vyrovnal. Viktoria však ani v deseti nesložila zbraně. Ačkoli se hra výrazně vyrovnala a navrch začínali mít hosté, byla to Viktoria, která mohla jít znovu do vedení, když Forman střelou z dálky orazítkoval břevno.

I ve druhé půli to byla Viktorka, která mohla opět strhnout vedení na svou stranu, ale Řezáč tentokrát na prudkou přihrávku napříč šestnáctkou nedosáhl. S přibývajícím časem bylo znát rozdíl jednoho muže v poli a RAFK postupně přebíral aktivitu a Želešice pouze bránily a pokoušely se o rychlé výpady za obranu, což se však příliš nedařilo. Soupeř zvyšoval obrátky, ale bušil do kompaktní obrany a dlouho marně hledal skulinu. V jednom okamžiku se rajhradští dostali do slibné příležitosti, když na levé straně obešel útočící hráč vybíhajícího golmana, ale jeho střelu mířící do sítě zlikvidoval dobíhající Kotouč. V 64. minutě vyrobil Stehlík na vlastní polovině kiks a doslova daroval míč soupeři, který postupoval do odkryté obrany. První střela sice mířila pouze do tyče, ale opakovaný pokus už skončil brankou a Rajhrad šel do vedení 2:1. Hrálo se jen nějaké dvě minuty a přišel lob za obranu. Celá situace hodně zaváněla ofsajdem, ale praporek pomezního zůstal dole a útočící hráč nic nevymýšlel a obloučkem přehodil vybíhajícího Hornu. Bylo prakticky rozhodnuto. Bylo patrné, že na zvrat takovéhoto výsledku nemá Viktorka v deseti dostatek sil a tak se na hřiště podívali i náhradníci. V nervózním závěru předvedli trochu zbytečnou self promotion páni rozhodčí, když rozdávali žluté karty jak na mariáši. Želešičtí hráči si ale budou muset zvyknout, že nemá cenu se s arbitry dohadovat, byť jim zrovna dvakrát nepřejí, navíc v prakticky rozhodnutém zápase.

Úvodní ostrý zápas naznačil, že nově seskládaný tým má svou kvalitu a měl by se v soutěži ucházet o horní příčky tabulky. V první polovině byla Viktoria soupeři z vyšší soutěže více než vyrovnaným soupeřem a nebýt přísného a zbytečného vyloučení, mohly Želešice soupeře ještě více potrápit.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..