Muži: Viktoria Želešice – FK Ořechov 1:0 (0:0)

Branka: Řezáč (47.)

Sestava: Horna, Florián, Kotouč, Knotek, Hlinecký, Kvarda, Forman, Záboj, Kučera, Hude (64. Gajarský), Řezáč (86. Olša)

Podobně jako v loňské sezoně přivítala Viktoria Želešice v tradičním derby soupeře z Ořechova hned v úvodním domácím duelu nové sezony. V loňské sezoně vyla Viktorka ve vzájemném měření sil v obou případech úspěšnější, ale Ořechov v konečném účtování dopadl lépe, když obsadil třetí příčku, zatímco Viktorka, která po jarním derby v Ořechově 1:2 (0:2) dlouho medailovou příčku držela, nakonec skončila pátá. S ambicemi hrát o horní příčky tabulky vstupovaly oba týmy i do nové sezony a dal se očekávat vyrovnaný souboj.

A očekávání bylo naplněno. Od začátku byl k vidění fotbal v solidním tempu, ačkoli oba týmy hrály opatrně a čekaly, co jeden na druhého vybalí. První se osmělili domácí a ve druhé desetiminutovce začínala mít Viktorka navrch. Ve 13. minutě se dokázal na levé straně proháčkovat obranou Záboj a poslal zpětnou přihrávku na šestnáctku, kde ale Kvarda v dobré střelecké pozici mířil nad. O chvíli později mířila těsně nad střela po Formanově rohu. Ořechov dokázal na průniky Želešic po stranách zareagovat a ořechovským se podařilo hru znovu vyrovnat, ale dopředu byl prakticky neškodný. Zahrozit dokázaly zhruba po půlhodině hry znovu Želešice. Hude se šikovně uvolnil na pravé straně a poslal balon před branku, kde tísněný Řezáč mířil těsně vedle.

Do druhé půle vstoupila Viktorka aktivně a hned ve třetí minutě se mohli domácí radovat. Hude s Řezáčem si zopakovali spolupráci z první půle, pouze tentokrát mířila přihrávka z opačné strany a Řezáč ji dokázal tentokrát procedit za Hrbáčkova záda. Po vstřeleném gólu byla i nadále Viktorka aktivnější a byla častěji u míče, než soupeř. V 55. minutě se vydal na výlet dopředu Florián a z levé strany poslal nečekanou střelu, která mířila nad břevno překvapeného ořechovského golmana. O dvě minuty později vymyslel pohlednou akci Kučera, který našel  v šestnáctce Řezáče, který dokázal vybíhajícího Hrbáčka obstřelit, ale střela šajtlí se točila nesprávným směrem a skončila mimo. Potom aktivita domácích poněkud opadla a Ořechov toho dokázal využít a desetiminutovka mezi 60. a 70. minutou byla ve znamení jeho aktivity a rezultovala z toho asi největší, vlastně jediná příležitost. Horna však nepříjemnou střelu po zemi k tyči dokázal zlikvidovat. Poslední čtvrthodina patřila znovu domácím. V 75. minutě měl po akci Záboje s Knotkem solidní příležitost Kučera, ale jeho střela mířila vedle. Potom to zkusil po standardce rozehrané na polovině hřiště z nějakých osmnácti metrů Forman, ale i jeho střele chyběla přesnost. Pár minut před koncem se od poloviny řítil sám na branku střídající Olša, ale zakončit ani přihrát nedokázal. Ořechovu se však nepodařilo vytvořit závěrečný tlak a Viktoria odešla potřetí za sebou ze vzájemného souboje vítězně.

Fotky ze zápasu.

2 replies on “Muži: Viktoria Želešice – FK Ořechov 1:0 (0:0)”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..