Muži: Viktoria Želešice – SK Říčany 3:0 (2:0)

Branky: Kučera, Kvarda, Horna P.

Sestava: Horna T., Kotouč, Hlinecký, Florián, Kvarda, Forman, Záboj, Kučera (76. Hudaňa), Horna P. (74. Olša), Hude (88. Všetečka), Semrád H. (89. Kovařík).

Na Viktorku čekal druhý zápas v řadě za sebou na domácím hřišti. V tom předchozím si domácí znovu solidně zastříleli, když porazili Popůvky 8:1 (a to i přes neproměněnou penaltu a další zahozené příležitosti). I v předchozích zápasech dokázaly Želešice zdolat dva obávané soupeře z popředí tabulky a tak do zápasu s SK Říčany vstupovaly v roli favorita. Fotbalu tentokrát přálo i počasí. V prvních deseti minutách to bylo oboustranně opatrné.  Domácí zjišťovali co mohou od soupeře čekat, ten se nikam nehnal a bylo evidentní, že se bude snažit hrát pozorně z obrany a zkoušet to ba brejky. V 10. minutě se do první solidní šance dostal Záboj, ale vybíhající Soustružník v brance soupeře mu nedovolil přesnější zakončení a střela skončila mimo. Hned za pár okamžiků na to se po levé straně dostal do šance Horna, ale i jeho střela o málo minula branku. Viktorka zvyšovala svůj tlak a z toho pramenily chyby soupeře. Ve 12. minutě vyrobili zadáci soupeře hrubku v rozehrávce, kterou využil Forman, ale jeho přízemní střela na kterou by golman nedosáhl mířila těsně mimo. Forman byl i u zrodu další akce. Na vlastní polovině si vzal míč a prošel s ním až před šestnáctku soupeře a tam našel volného Záboje. Když se zdálo, že se Záboj ztratí v kličkách uvnitř pokutového území, podařilo se mu přistrčit zpět Formanovi a ten našel před brankou zcela nekrytého Kučeru, který zakončoval do prázdné branky a otevřel skóre zápasu. Po vstřelené brance Želešice na chvíli vypadly z koncentrace a výsledkem byla rychlá a povedená akce soupeře, která naštěstí skončila pouze střelou do tyče. Toto varování bylo dostatečné a domácí znovu převzaly otěže hry a dostávali se do dalších příležitostí, avšak bez gólového efektu. Obrovskou šanci zmařil střelec první branky Kučera ve 24. minutě, když se šikovně proháčkoval do šestnáctky, poradil kličkou si i s brankářem, ale místo rychlého zakončení hledal ještě lepší pozici a z příležitosti nakonec nic nebylo. Ve 29. minutě byl v souboji v šestnáctce důrazný Florián a vybojoval rohový kop. Odražený míč se dostal až na druhou stranu pokutového území, kde prudkou střelou zakončil Kvarda a poslal balon k přesně protilehlé tyči. Důležitý moment, který přinesl klid a ve zbytku poločasu Viktoria s přehledem kontrolovala hru.

Velmi podobný obrázek byl k vidění i ve druhé půli. Želešice hrály s velkým přehledem a soupeře do žádných velkých příležitostí nepouštěly, ale ani dopředu to nebyl od želešických žádný zběsilý úprk v touze znovu nasypat soupeři na domácím hřišti vysoký brankový příděl. Přesto však bylo patrné, že domácí by rádi pojistili výsledek ještě jednou brankou. A to se podařilo v 59. minutě. Hude dostal na pravé straně přihrávku do běhu, zatáhl míč před šestnáctku a poslal míč do pokutového území, kde se dostal až na druhou stranu k Hornovi, kterému nechali zadáci hostů dostatek prostoru na přesné zakončení a první trefu v želešickém dresu. To byla definitivní pojistka tříbodového zisku. Bylo patrné, že soupeř, ač nepůsobil nijak odevzdaným dojmem a snažil se hrát až do konce na zvrat v zápase mít nebude, pokud mu to želešičtí neumožní nějakou hloupou chybou. To se však nestalo, obrana fungovala bez zaváhání. Nepříjemným momentem byla v závěru dvě zranění, po kterých museli předčasně ze hřiště nejdříve Horna a krátce na to Kučera, střelci branek. Věřme, že se oba dají před zápasem podzimu ve Vev. Bítýšce do pořádku.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..