Muži: Viktoria Želešice – FC Veverská Bítýška 2:0 (1:0)

Branky: Forman (7), Němec (73)

Sestava: Sára, Kotouč, Hlinecký, Florián, Kvarda (88. Kvarda), Dufek, Forman, Záboj (63. Husák), Kučera (84. Starý), Řezáč (73. Hude), Němec

Viktoria téměř přesně po pěti měsících přivítala na domácím hřišti loňského soupeře v boji o titul v okresním přeboru a dal se znovu očekávat vyrovnaný souboj, protože oba soupeři se i v krajské soutěži pohybují v horních patrech tabulky. Na úvod hráči i příznivci uctili minutou ticha památku zesnulého pana Petra Kadlčíka, bývalého předsedy TJ.

Viktorka se potom do obávaného soupeře zakousla hned od úvodu a už v 7. minutě se mohli domácí hráči i příznivci radovat z první branky. Radim Kučera vybojoval roh, který zahrával Dufek. Na odražený míč si na šestnáctce naběhl Tomáš Forman a trefil přesně. A hráči Viktorky zaskočeného soupeře přehrávali. V 9. minutě měl více než blízko k druhé brance Kučera, ale v jasné gólové pozici, kdy mu nechali hostující zadáci dostatek místa k zakončené pálil nad.  Bítýška se z úvodního tlaku vymanila po zhruba čtvrthodině hry a rovněž si dokázala vyrobit dobrou příležitost po rohovém kopu. Zával ve vlastní šestnáctce však domácí vyřešili a Florián poslal krásný dalekonosný pas na Němce, který si dobře zpracoval, avšak v dalším souboji o balon neuspěl a přišel o možnost postupovat sám na branku. Ve 21. minutě se do zakončení v šestnáctce dostal Dufek, ale trefil pouze bránící hráče. O chvíli později zahrával Dufek přímý kop. Pokusil se obstřelit zeď po zemi, ale trefil znovu jen do bránících zadáků. Odraženého míče se zmocnil Forman, ale tentokrát poslal střelu jen do náruče soupeřova golmana. Za další dvě minuty předvedl individuální šikovnost Záboj a po vyhraném souboji posla přesnou přihrávku do šestnáctky Dufkovi, kterého poslal bránící hráč k zemi. Rozhodčí, ač byl u situace blízko, nechal hru pokračovat. Na druhé straně šestnáctky byl u míče nejdříve Němec a poslal načechraný míč zpět před branku, kde ho hlavou trefil Dufek, ale mířil těsně nad. Ten samý hráč si vypracoval další příležitost ve 30. minutě, ale jeho střela z hranice velkého pokutového území na protilehlou tyč skončila opět jen těsně vedle.Ve 34. minutě měla Viktorka další stoprocentní příležitost, když Záboj další povedenou přihrávkou našel ve vápně Němce, který pálil v nesnadné pozici do golmana. Odražený míč se dostal k Řazáčovi, který mohl pálit do zcela odkryté branky, ale střela se mu vůbec nepovedla a poslal míč vysoko nad. Hned z protiútok uměli možnost ohrozit branku Želešic i hráči Bítýšky, ale přímý kop z dobré vzdálenosti nevyužili.

Do druhé půle vstoupili želešičtí znovu aktivně, ale takový tlak jako v úvodu první půle se jim vytvořit nepodařilo. Přesto měl v 53. minutě velmi solidní příležitost Florián, ale mířil vedle. V 56. minutě potrestal po souboji s golmanem Sárou útočícího hráče Bítýšky přísnou červenou kartou.  V tomto případě to byla červená bez předchozího žlutého trestu opravdu přísná a hráči Bítýšky se v tomto případě mohli cítit poškozeni právem. Řeči o tom, že Želešice mají zase všechno koupené, a že věděli předem jak to v Želešicích dopadne si však mohli hosté odpustit. Kdyby to tak bylo, tak by po faulu na Dufka byla nařízena penalta a v deseti by hrál soupeř už v první půli po nepochopitelném strčení hostujícího golmana do Řezáče dávno po odpískání, které se obešlo bez jakéhokoli trestu. V 62. minutě potom nebyli hosté daleko od vyrovnání, když střela po rohovém kopu skončila jen těsně vedle domácí branky. V 69. minutě předvedl pohlednou individuální akci Kučera, který si udělal z bránícího hráče dobrý den, nasadil mu jesličky a poslal pěknou přihrávku na malé vápno. Tam si však nerozuměli Dufek s Řezáčem a výsledkem bylo špatné zpracování Dufka a míč mimo branku. O tři minuty později získal na polovině soupeře míč Řezáč a přesnou přihrávkou poslal na další výlet do šestnáctky soupeře Kučeru. Ten poslal prudkou přihrávku před branku, kde ji hrudníkem sklepl do odkryté branky Lukáš Němec a zvýšil na 2:0. Soupeři, který se i v deseti snažil alespoň o vyrovnání viditelně ubývaly síly a střídající hráči Želešic si vytvářeli další příležitosti. V 80. minutě po faulu na Kučeru zahrál standardku Dufek a do zakončení se dostal Němec, jehož střelu dokázal krýt golman. K odraženému míči se dostal Husák a jeho dorážka ve skluzu skončila na tyči. V 87. minutě přesprintoval svého strážce Hude, ale mířil těsně vedle. V 88. minutě se do stoprocentní gólovky dostal Starý, ale prováhal správný okamžik na zakončení a trefil jen vybíhajícího brankáře. Už v 90. minutě pálil smolař dne Dufek znovu jen do golmana a chvíli na to ještě mířil vedle po Formanově centru Němec.

Viktoria uhájila domácí neporazitelnost i s těžkým soupeřem a protože poprvé v sezoně odešly bez zisku bodu Přibice po porážce 2:1 (1:1) v Tuřanech, dostala se Viktoria do čela tabulky, kterou vede o dva body právě před Přibicemi. Brankou v 88. minutě přišel o body v souboji s předposledním Mor. Krumlovem i Šatov a ztrácí  na třetí příčce už 6 bodů, stejně kalo čtvrté Pohořelice. Veverská Bítýška klesla na pátou příčku.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..