Muži: Viktoria Želešice – Tatran Šatov 5:3 (4:1) – tak jsme první, NO A CO!

Branky: Kučera 2, Němec 2, Starý

Sestava: Sára (88. Kovařík), Kotouč (87. Všetečka), Hlinecký, Kvarda, Florián (C), Husák (64. Hude), Dufek, Záboj (80. Starý), Kučera, Řezáč (70. Gajarský), Němec

Vikroria Želešice je vítězem 1.B třídy krajské soutěže. Jako fakt. Borci to dokázali !!! 

Do posledního domácího zápasu nastupovala Viktoria s jasným cílem, rozhodnout soutěž na domácím hřišti a nespoléhat na další výsledky a nenechat rozhodnutí do přímého souboje s Pohořelicemi v posledním kole. Viktorka se musela obejít bez jedné z opor Tomáše Formana a taky bez Táborského. Hned od začátku bylo jasné, že Viktorka má jasný plán a pustila se do soupeře s odhodláním. Už v druhé minutě si vytvořil solidní střeleckou příležitost na hranici šestnáctky Záboj, ale jeho střela neměla potřebný důraz. O minutu později zamkla Viktorka soupeře před šestnáctkou, ale Husákova rána byla zblokována soupeřem. V 6. minutě se po individuální akci procpal do vápna Záboj. Od něj si balon přebral rozběhnutý Kvarda a poslal balon před branku. kde ho do sítě s velkým přehledem poklidil Kučera. V 11.minutě se znovu na pravé straně prosadil Kvarda a jeho zpětnou přihrávku si bránící hráč málem srazil do vlastní sítě. V 15. minutě se k první střele v zápasu dostal i Šatov, ale Sára byl na místě s střelu bez problému zlikvidoval. Z protiútoku se znovu prosadila Viktoria. Florián si vzal na vlastní polovině míč, dostal se s ním na půlící čáru a poslal pas na Němce. Přihrávka se mu ne úplně povedla, jenže obranný zákrok soupeře byl ještě o poznání horší. Kiksu obránce Němec dokázal využít. Dostal se za obránce a v této sezoně už po několikáté předvedl výstavní lob přes vybíhajícího golmana, který elegantně doplachtil do sítě. Tohle vypadalo hodně nadějně. O dvě minuty později mohlo být ještě veseleji, ale Kučera poslal po Zábojově dalším výpadu a Kvardově povedené přihrávce střelu nad. Ve 20. minutě přišel povedená Floriánův centr z levé strany po kterém se vrhl rybičkou Řezáč, ale o pár centimetrů míč minul. Ve 34 minutě se na pravé straně dostal v šestnáctce k míči Němec a mohl přihrávat na dva volné spoluhráče. Volil však kličku vybíhajícímu brankáři a po následné střele poslal Želešice do tříbrankového vedení. Na konci čtvrté desetimunutovky to byl znovu Řezáč, který neměl daleko k brance. Na Dufkův roh si vyskočil nejvýše, ale jeho hlavička jen olízla horní stranu břevna. Z následujícího protiútoku se po povedené střele z dálky, která zaplavala ve vzduchu prosadil soupeř. Sára neměl šanci s nepříjemnou střelou cokoli udělat a Šatov se dokázal vrátit do hry. Ve 42. minutě mohly Želešice skóre opět vylepšit ve svůj prospěch. Záboj si potáhl míč, ale neslyšel na výzvu Němce a vybral si po straně nabíhajícího Kučeru. Ten ve skluzu zasáhl balon přesně poslal Viktorku znovu do tříbrankového vedení. Minutu před koncem půle mohlo být asi definitivně rozhodnuto. Němcovi však pokus o efektní akrobatické zakončení nevyšlo a za ním stojící Dufek pálil jen do tyče. K odraženému míči se dokázal ještě dostat Záboj, ale pálil nad.  Těsně před pauzou vycenili zuby znovu hosté a Sára měl plné ruce i nohy práce, aby velmi slibnou akci soupeře překazil.

Co se nepovedlo Šatovu na konci první půle, to se mu povedlo hned po začátku té druhé. Hned z prvního útoku využili po začátku hry nezkoncentrovanou obranu domácích a bylo to znovu „jen“ o dvě branky. Zdánlivě o nic nešlo. Želešice měly stále solidní dvoubrankový náskok a o takový náskok v průběhu sezony na domácí půdě zpravidla nepřicházely. Jenže domácí hráči, kteří si byli velmi dobře vědomi důležitosti utkání po obdržené brance viditelně znervózněli a soupeř to vycítil. A byl to Šatov , kdo začal být aktivnější. V 57. minutě zahrávalo hosté přímý kop a Sára musel předvést své umění. V 60. minutě Kotouč zbytečně fauloval před vlastním pokutovým územím a dal soupeři další příležitost pro standardní situaci. Šatov rozehrál nakrátko a následné střele mnoho nechybělo.V 65. minutě měly možnost pojistit vedení domácí. Kvarda si s Řezáčem vyměnil míč na pravé straně a Kvarda poslal další povedený centr do šestnáctky. Němec míč v dobré pozici minul, ale ten doputoval k Floriánovi, který ho poslal zpět do šestnáctky na nabíhajícího Hudeho. Ten si na balon naběhl ideálně, ale jeho pohotová střela mířila jen do tyče. Uf, už to mohlo být. Odražený balon se navíc dostal k Dufkovi, ale ten v dobré pozici zamířil nad. Želešice však alespoň znovu srovnali se soupeřem krok. Šatov nechtěl želešickým nic usnadnit a dál se snažil o zvrat. Obdržené 3 branka by domácí asi hodně rozhodila. Jenže v 83. minutě se dostal k míči střídající Gajarský, s rozvahou poslal dopředu Kvardu. Ten dokázal vyhrát souboj s vybíhajícím golmanem a posla míč na branku. Tam si naběhl další střídající Honza Starý a při prvním kontaktu s míčem poslal střelu z blízka pod víko. Fantazie. Tak jsme první… ? Ještě ne. Hned z protiútoku se znovu dokázali prosadit hosté. Útočník hostů Czucz vyslal přesnou přihrávkou na   zteč svého spoluhráče a ten se tváří v tvář Sárovi nespletl. To ale bylo vše, co dokázal soupeř vymyslet. Domácí v závěru prostřídali a na hřiště se dostal i veterán domácí sestavy Všetečka a do branky Kovařík, který ještě měl příležitost předvést jeden povedený zákrok a potom už se mohli domácí radovat ze zisku nečekaného, ale zaslouženého titulu šampiona 1.B třídy. Soupeř si však při odchodu do kabin vysloužil potlesk domácího publika, protože byl v rozhodujícím utkání domácím více než důstojným soupeřem.

Po zápasu převzal kapitán týmu Aleš Florián z rukou zástupce krajského svazu pohár pro vítěze soutěže a oslavy mohly naplno vypuknout. Největší úspěch želešického fotbalu v historii se stal skutečností.

HOŠI DĚKUJEM !!!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..