Muži: TJ Sokol Pohořelice – Viktoria Želešice 4:0 (3:0)

Sestava: Kovařík, Kotouč, Forman, Kvarda (46. Karásek), Florián, Husák, Kučera (46. Všetečka), Táborský, Hude (46. Starý), Němec, Řezáč (72. Sára)

Poslední zápas sezony svedl v přímém souboji dva první týmy tabulky, ale byl už v podstatě jen formalitou a o ničem nerozhodoval. Přesto měla Viktoria v úmyslu v tomto souboji uspět a potvrdit tak své prvenství v soutěži. Úplně se to však nepovedlo. Viktorka se musela obejít bez zraněného Hlineckého, který sledoval zápas jen z lavičky, ale taky bez Záboje a Dufka. A vzadu to hned od začátku skřípalo. Už ve druhé minutě nechali želešičtí zadáci příliš mnoho prostoru domácím a ti šli do rychlého vedení.  Želešice potom byly u míče asi častěji a vytvářely si i dobré příležitosti, ale v rozhodujících momentech je nedokázaly zužitkovat. Ve 23. minutě potom soupeř dostal znovu nepochopitelně mnoho prostoru v šestnáctce a možní druhou, možná třetí ránu na branku proměnil v druhý gól. A situace se opakovala. Želešice se snažily něco vytvořit, ale bez efektu. Chvíli před poločasem přišel hodně přísně nařízený pokutový kop po souboji na hranici, nebo možná i před hranicí šestnáctky a i když Kovařík střelu vystihl, musel lovit míč potřetí ze sítě. Nutno říci, že zápas se příliš nepovedl hlavnímu arbitrovi, ale jeho nepřesné výroky nebyl příčinou nezdaru.

Do druhé půle dostaly příležitost hráči, kteří celou sezonu nastupovali zpravidla až v závěru utkání a na hřiště se tentokrát v roli hráče v poli podíval i golman Sára. Bylo patrné, že na zvrat v tomto složení mít Viktorka asi nebude, ale ani soupeř nepředváděl nic světoborného, i když bylo znát, že by Viktorii rád vyprovodil s co nejvyšším přídělem. Od 68. minuty navíc hrála Viktoria v deseti, když po druhé žluté musel do sprchy Kotouč. Pohořelicím se nakonec přesilovku podařilo v samotném závěru využít, ale tím spokojenějším byli i tak na konci zápasu  a sezony hráči Želešic, kteří si mohli vychutnat potlesk od vcelku početné skupiny fanoušku a potom se připravit na 3. poločas.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..