Muži A: Viktoria Želešice – SK Šlapanice 3:1 (2:1)

Branky: Němec, Kučera, Záboj

Sestava: Sára, Hlinecký, Řezáč, Florián, Kvarda (83. Kotouč), Mach, Forman, Kučera (87. Všetečka), Záboj, Němec (88. Kocián), Fišák (77. Starý)

Podruhé v nové sezoně se Viktorka představila před domácím publikem. Soupeřem jí byl tým SK Šlapanice, který Viktoria dokázala loni hned v úvodu sezony vyřadit z krajského poháru a naznačila, že v 1. B nemusí být do počtu, což následně v dalším průběhu potvrdila.
V úvodu sezony se Viktoria potýkala se sestavou a ani v jednom z dosavadních utkání nenastupovala v ideálním složení. Dílem to bylo plánovanými a nečekanými odchody, které se nepodařilo plnohodnotně zalepit, dílem zraněními.
Proti Šlapanicím už se do sestavy vrátil Florián, ale jen na lavičce byl Kotouč a zcela fit nebyl před zápasem ani Hlinecký, který však nastoupil od první minuty.
Želešice vstoupily do utkání více než dobře a už ve 3. minutě otevřel skóre Němec.Viktorka se do soupeře v první desetiminutovce zakousla a výsledkem byla v 9. minutě další branka o kterou se postaral Kučera. Viktoria měla navrch i nadále a mnohem častěji se hrálo na polovině soupeře, než na straně domácích. Navýšit náskok mohl Fišák, ale jeho pokus skončil na břevně. Obrovskou příležitost měl Záboj, který se dostal ke střele téměř z ideální pozice v šestnáctce, ale střela se mu vůbec nepovedla a mířil vysoko nad. Šlapanice postupem času srovnaly krok, ale Sára toho mnoho řešit nemusel. Až v XX minutě se hostům podařil rychlý výpad, útočící hráč byl rychlejší než bránící Mach a navíc trefil ideálně a kolem vybíhajícího Sáry poslal míč přesně k protilehlé tyči.
Do druhé půle šel soupeř podstatně odhodlaněji, než do té první a hra byla o poznání vyrovnanější. Domácím se však zpočátku dařilo držet soupeře v bezpečné vzdálenosti od vlastní branky, nicméně už nebyli tak aktivní a nebezpeční směrem dopředu. Hlavní roli v domácím dresu hrál ve druhé půli Sára. Nejdříve parádní robinzonádou vychytal osamoceného střelce Šlapanic. O chvíli později pravděpodobně nechal hrát pomezní hráče v ofsajdovém postavení. Sprinterský souboj Hlineckého se soupeřem skončil pádem obou v pokutovém území a byla z toho hodně přísná penalta. Sára však vystihl směr střely a velkou příležitost soupeře ke srovnání zmařil. Dalším důležitým momentem byl souboj Kvardy se soupeřem před šestnáctkou domácích. Kvardův zákrok na soupeře nevyhodnotil rozhodčí jako nedovolený a nechal pokračovat ve hře. Soupeř však situaci neustál a nesportovně poslal rukama Lukáše k zemi a nemohlo následovat nic jiného, než červená karta. Že je želešických o jednoho více v poli však nebylo v dalším průběhu příliš znát a byli to častěji Šlapanice, kdo se dostával do příležitostí, avšak vždy pohořely na domácím brankáři. Želešice výrazněji zahrozily až v poslední desetiminutovce, kdy už soupeři viditelně ubývaly síly. Němcovu střelu do odkryté branky rozhodčí neuznal pro ofsajdové postavení, ale branka zřejmě platit měla. V 81. minutě si dobře vyměnili míč na pravé straně Forman s Kvardou a přihrávku z pravé strany si dokázal zpracovat Záboj a tentokrát zamířil z podobné pozice jako v první půli přesně a určil konečný výsledek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..