Muži A: Viktoria Želešice – SK Slatina 4:1 (3:0)

Branky: Starý 3 (5, 36, 67), Hlinecký (14)

Sestava: Sára, Kotouč, Hlinecký, Řezáč, Mach, Florián (89. Polcar), Forman, Záboj, Němec (61.  Všetečka), Fišák (87. Šmíd), Starý (75. Chramosta)

Viktorka má v posledních utkáních problém se sestavou. Z tradiční základní jedenáctky kromě zraněného Kvardy chyběl pro poslední domácí zápas i Kučera a na lavičku byli povoláni o borci z béčka. Do zápasu aktivněji vstoupili hosté, kteří se hned od první minuty snažili Želešice zaskočit a rychle získat vedení na svou stranu. Jenže tento plán soupeři úplně nevyšel. Už v 5. minutě udeřili domácí, kteří prakticky z první akce šli do vedení. Floriánovu od bránících hráčů odraženou střelu poslal hlavou do sítě Starý. Obraz hry se však moc nezměnil. Soupeř měl opticky více ze hry, želešičtí hráči však vlastní šestnáctku bránili pozorně a dařilo se jim vyrážet do rychlých brejků. V 10. minutě šikovně uvolnil Forman Záboje, který však po dlouhém sprintu neustál souboj na hranici pokutového území a nedokázal zakončit. O pár okamžiků později se do dobré střelecké příležitosti protlačil Fišák, ale nechal pouze vyniknout golmana hostů.Ve 14. minutě však přišla velká paráda v podání domácích. Po faulu na Floriána na levé straně hřiště zahrávaly Želešice standardku, při které putoval balon rychlými přihrávkami od Kotouče k Zábojovi, ten si narazil s Němcem, u postranní čáry na opačné straně hřiště se obtočil kolem svého strážce a poslal míč do vápna na nabíhajícího Hlineckého, který ho poklidil za vzdálenější tyč do sítě soupeře. V 15. minutě to mohlo být ještě veselejší, když Florián ideálně našel Starého v šestnáctce soupeře a ten poklidil balon do sítě. Bohužel však podle signalizace pomezního pálil z ofsajdového postavení. Do poločasu se však Honza Starý druhého úspěchu dočkal. V 36. minutě dokázal vyskočit  v pokutovém území na centrovaný míč nejvýše ze všech a nedal golmanovi hostů nejmenší šanci.

Druhé půle Viktorce na podzim doma moc nešly a tak určitě nevstupovala do druhé poloviny zápasu s pocitem, že je rozhodnuto. A nemyslel si to ani soupeř. K vidění byl solidní fotbal,, ale bez velkých příležitostí na jedné či druhé straně. V 67. minutě však dostal nádherný dlouhý pas na levou stranu Florián, zpracoval si míč, dokázal ustát faul a společně se Starým šli proti jednomu obránci. Florián svou přihrávku načasoval dokonale a Starý ji ve skluzu usměrnil pod břevno a mohl slavit hattrick. Čtyřbrankové vedení už dávalo téměř jistotu tří bodů. Úspěšného střelce vystřídal „béčkový“ Chramosta a hned z první akce do které se zapojil se mu podařilo rozvlnit síť za zády soupeřova brankáře, ale podruhé v zápase nebyla branka uznána pro postavení mimo hru. V závěrečné desetiminutovce se dokázali prosadit i hosté. V 82. minutě snížili na 4:1 a o chvíli později mohli zápas ještě zdramatizovat, když po nedůrazné hře obrany přišla střela, která skončila na tyči Sárovy branky. Víc toho však už soupeř nezvládl a Viktorka si odnesla důležité tři body.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..