Program soutěží FAČR je do odvolání přerušen

FAČR vzhledem k novému nařízení Vlády ČR bere na vědomí aktuálně vyhlášený nouzový stav a informuje tak své členy i veřejnost o tom, že soutěže, které řídí FAČR, KFS a OFS jsou do dalšího rozhodnutí státních orgánů v této věci přerušeny.

„Respektujeme rozhodnutí Vlády ČR s ohledem na zdraví hráčů, funkcionářů i fanoušků a jsme i nadále v pravidelném kontaktu se státními orgány tak, abychom mohli včas reagovat na jakékoliv další změny, které by se týkaly průběhu soutěží, které pod nás spadají,“ řekl předseda Asociace Martin Malík.

Na základě výše uvedených skutečností se s okamžitou platností ruší všechna soutěžní, turnajová, přípravná i přátelská utkání pod hlavičkou JmKFS do odvolání, v souladu s rozhodnutím vlády ČR o vyhlášení nouzového stavu.

V úterý odpoledne 17. března zároveň z podnětu UEFA dojde k hromadné videokonferenci všech členských asociací, na které se bude řešit další postup v otázkách domácích i evropských soutěží, stejně tak se bude řešit i osud evropského šampionátu v tomto roce.

One reply

  1. Amatérské soutěže kluby nesestoupí ani nepostoupí napsal:

    Amatérské soutěže se nedohrají, pohár byl odložen
    07.04.2020 12:01 – Aktuality

    Všechny amatérské soutěže v Česku od třetí ligy níže byly kvůli pandemii nového typu koronaviru předčasně ukončeny. Rozhodl o tom dnes výkonný výbor Fotbalové asociace ČR. Semifinále a finále domácího poháru vedení FAČR odložilo na neurčito, podle předsedy Martina Malíka by se MOL Cup mohl dohrát v průběhu června.

    Konečné pořadí amatérských soutěží zůstane podle aktuálních tabulek, kluby nesestoupí ani nepostoupí. „Nešlo čekat dál a situace se už musela řešit. Mrzí mě, že nám nebylo umožněno dohrát naše soutěže, ale pokud říkáme všichni, že je zdraví v tuto chvíli jednoznačně na prvním místě, musíme se tím stejně jednoznačně řídit i v našich rozhodnutích,“ uvedl v tiskové zpráv Malík.

    Profesionální soutěže, které v Česku řídí Ligová fotbalová asociace, jsou přerušeny. LFA respektuje pokyn UEFA a pokusí se je dohrát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..