Výsledky zimního turnaje O pohár předsedy

Těsně před Vánocemi se netradičně v pátek 22.12. uskutečnil už 9. ročník zimního turnaje O pohár předsedy. Do turnaje se přihlásilo celkem osm týmů a všechny tentokrát se všechny týmy dostavily a tak nemuselo dojít k žádným úpravám herního systému, i když i na to jsou pořadatelé z minulých let již dostatečně připraveni. Ale nebylo třeba. Týmy byly nalosovány do dvou skupin,  kde nasazeni byli  finalisté předchozího ročníku.
Letos se také muselo počítat s omezením prostorem pro parkování, protože v okolí areálu obec Želešice buduje rozšíření vozovky a další úpravy, ale nakonec se všechna auta podařilo někam umístit a bláto v okolí nebyly až takovým problémem, jako dříve v minulosti, kdy se na rozbahněném parkovišti odehrávaly fotbalové souboje.
Turnaj otevřel souboj obhájců prvenství z lednového turnaje, želešického Áčka s týmem VS Bulid. Na namrzlém povrchu to místy hodně klouzalo a s tím se lépe vypořádali borci z Áčka, kteří vstoupili do turnaje pohodovou výhrou 4:0. Druhý duel svedl hned v úvodním klání obhájce druhého a třetího místa a Ořechov si s týmem Seacomp poradil taky relativně hladce 4:1. Potom se v prvním kole představili dva nováčci želešického turnaje. Borci z Mor. Knínic přehráli místní Old Boys 0:4 a ve druhé skupině přehrál Čunda team domácí mladé pušky pod názvem Brazilci vysoko 6:0.
A potom už to šlo jak na drátkách a jeden zápas střídal druhý. Ze skupin postoupily podle očekávání nasazené týmy, které do semifinále doprovodily oba nováčci turnaje, kteří dokázali, že jejich pozvání na turnaj bylo herním obohacením.
V prvním semifinále si Mor. Knínice překvapivě vyšláply na do té doby suverénní Ořechov. Ten sice v závěru mocně tlačil a soupeře prakticky nepouštěl za polovinu, ale Knínicím se i s trochou štěstí podařilo udržet těsné vedení až do konce. Ve druhém semifinále šlo Áčko celkem rychle do dvoubrankového vedení a potom už dokázalo zápas a náskok kontrolovat, i když jejich soupeř se s nepříznivým stavem smířit nechtěl a bojoval až do konce a ne hřišti to chvílemi i trochu jiskřilo.
Finále už potom bylo vcelku jasnou záležitostí domácích, kteří překvapení nepřipustili. Rychle si vytvořili pohodlný náskok a zůstal čas i na fotbalové parádičky.
Na závěr tak pohár pro vítěze z rukou předsedy fotbalového oddílu Tomáše Koláčkapřevzal
Mimo hřiště se mezitím podávali na turnaji už tradiční zabíjačkové speciality, polévka, ovar, zabijačkový guláš.
Velké poděkování patří manželům Culkovým za perfektní přípravu občerstvení, Vaškovi Kozlovi z Pekáren Blansko za poskytnuté pečivo Hospůdce na hřišti za teplé zázemí, ačkoli tentokrát nebylo tak mrazivo, jako v předchozím ročníku. Zapomenout nesmíme ani na pana Veselého seniora, který jednak zapůjčil kotle, ale také vydatně asistoval při jejich obsluze.

Věříme, že to všechny zúčastněné bavilo, chutnalo jim a těšíme se na jubilejní 10. ročník.     

Červená skupina:

Áčko – VS Build     4:0
Old Boys – Mor. Knínice     0:4
Áčko – Mor. Knínice     5:1
VS Build – Old Boys     1:2
Mor. Knínice – VS Build     4:1
Áčko – Old Boys     7:2

Modrá skupina:

Ořechov – Seacomp     4:1
Brazilci – Čunda team     0:6
Ořechov – Čunda team     3:1
Seacomp – Brazilci     1:3
Čunda team – Seacomp     6:1
Brazilci – Ořechov     0:8

Semifinále:

Áčko – Čunda team     4:2
Mor. Knínice – Ořechov     3:2

O 3. místo

Ořechov – Čunda team     3:2

Finále:

Áčko – Mor. Knínice     7:2

Fotky z turnaje

http://viktoriazelesice.rajce.idnes.cz/Vanocni_turnaj_O_pohar_predsedy_-_22.12.2017

 

2 replies on “Výsledky zimního turnaje O pohár předsedy”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..