Muži A: Viktoria Želešice – SK Moutnice 3:0 (1:0)

Branky: Hieke 2, Kocourek

Sestava: Soustružník, Ulbrich, Gruna, Starý, Vítek, Tumanian (Kocourek), Pláteník, Fligl, Švrčina, Hieke, Řezáč

Ani o tomto víkendu počasí fotbalu zrovna dvakrát nepřálo. Dopoledne poletoval v Želešicích sníh, teploměr se nad nulou držel jen hodně neochotně a stejně jako před týdnem foukal silný ledový vítr. Tradiční soupeř z Moutnic nezažívá zrovna povedenou sezonu a postavení v tabulce napovídalo, že Želešice jsou v domácím prostředí favoritem, ačkoli na podzim si přivezly z Moutnic čtyřbrankový příděl.

Zápas začali domácí velmi aktivně a v prvních deseti minutách nedovolili soupeři prakticky nic. Hrálo se většinou na polovině Moutnic. Z úvodního tlaku se ale soupeř dostal a začal zlobit na druhé straně. Jenže ve 13. minutě se Želešičtí dostali z rychlého protiútoku před branku soupeře a vybojovali roh. Polovysoký centr poslal do šestnáctky Pláteník a v prostoru malého vápna se nejlépe zorientoval Hieke, který hlavou otevřel skóre zápasu. Potom byl dlouhou dobu k vidění nepříliš zajímavý fotbal, do značné míry ovlivňovaný silným větrem, který vysoké míče posílal jinam, než si autoři přihrávek a střel přáli. Opricky měli ze hry i nadále více domácí, ale bez přesného zakončení. Soupeř se do zakončení dostával sporadicky a Soustružník v bráně příliš mnoho práce neměl. Až v posledních deseti minutách se soupeř zmohl na větší aktivitu a na delší dobu se usadil na polovině Želešic. Chvíli před koncem poločasu se zrodila asi největsí příležitost Moutnic. Po přímém kopu z nějakých pětadvaceti metrů míč ve vzduchu vlivem větru podivně změnil směr a domácí golman na něj nedosáhl. Střela skončila na břevně a odrazila se těsně před brankovou čáru, kde se s ní pozorný Soustružník tentokrát poradil.

Ve druhé půli se obraz hry příliš nezměnil. Soupeř byl ve snaze srovnat výsledek možná aktivnější, ale moc toho vymyslet nedokázal. Želešičtí se soustředili na bránění a vpředu se pohyboval většinou osamocený Hieke, který čekal na hranici ofsajdu na příležitost. V závěru podobně jako v prvním jarním střetnutí nahradil Tumaniana benjamínek týmu Kocourek. Ten se mohl po pár minutách na hřišti radovat ze svého prvního gólu v želešickém dresu. Po levé straně unikl obránců hostů Honza Hieke, kterého na hranici šestnáctky poslal bránící hráč k zemi. Rozhodčí nechal akci pokračovat, protože míč se po nedovoleném zákroku odrazil právě ke Kocourkovi, který si jej mazácky zpracoval a poslal podél vybíhajícího golmana do sítě. Už v nastaveném čase se znovu z levé strany vydal dopředu Hieke. Tentokrát se ho bránícím hráčům zastavit nepodařilo, Honza se dostal podél čáry vymezující pokutové území na střed a přesnou střelou stanovil konečnou podobu výsledku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..