Muži: FK Ořechov – Viktoria Želešice 5:2 (3:1)

Branky: Zlínský 2

Sestava: Kovařík, Starý, Řezáč, Wutka, Kocourek, Mareš (46. Všetečka), Florián, Koutný, Prokop, Hieke, Zlínský

Po první půlhodině hry byl želešický tým zralý na ručník do ringu. Hráči Viktorie byli prakticky všude o krok, možná i o dva později než s obrovským nasazením hrající domácí a v obraně to hořelo. Hned v úvodu skončil míč za zády Kovaříka, ale tentokrát se domácí ještě radovali předčasně, protože střílející hráč byl v ofsajdovém postavení. Na regulérní gól však nemuseli ořechovští příznivci čekat dlouho. Kučera dle výše uvedeného pravidla přesprintoval želešické obránce a bez větších potíží se dostal do zakončení. Kovařík jeho střelu z blízka sice kryl, ale vyrazil ji jen před sebe a na dorážku už reagovat nedokázal. Zápas se dál odvíjel ve stejném duchu, Ořechov byl rychlejší, přesnější a důraznější (někdy i příliš, ale nutno říct, že rozhodčí ostřejší zákroky kartamitrestal). Po dalších deseti minutách to bylo 2:0 a znovu po trestuhodné nedůslednosti v obraně, když bylo v šestnáctce před Kovaříkem víc zelenobílých ořechovských dresů, než želešických černočervených.  Poučení se nekonalo ani tentokrát a tak za dalších deset minut se mohl ořechovský Kučera radovat ze své druhé vstřelené branky, která se té první podobala víc než nápadně, snad jen s tím rozdílem, že tentokrát dokázal střelec zakončit napoprvé.  Teprve tento úder vyburcoval želešické k aktivnější hře a dělali to nejlepší co při mizérii v obrané hře  dělat mohli – hráli na polovině soupeře. A vedlo to i k výsledku. Florián se dokázal ve sprinterském souboji na levé straně zbavit svého strážce a poslal přesný pas na hranici malého vápna, kde se dobře zorientoval Zlínský a z první míč poklidil do branky. Rozhodně se nedá říct, že by ořechovští byli od té chvíle neškodní, ale hra se přece jen vyrovnala a šance byli k vidění na obou stranách. V samotném závěru si na centrovaný míč znovu naběhl dobře Zlínský, ale tentokrát mu chybělo pár centimetrů, aby dokázal zakončit.

Do druhé půle vstoupili Želešice s odhodláním s nepříznivým stavem rychle něco udělat, leč snaha soupeře zaskočit aktivní hrou vyznívala zpočátku velmi rozpačitě a vyplynuly z ní jen obrovské šance Ořechova. Nejdříve skončil balon po hlavičce na břevně želešické brány, o chvíli později Kučera pohrdl možností dovršit hattrick a v téměř stoprocentní šanci mířil hodně mimo branku. Potom se hráči Viktorie dokázali zkoncentrovat a hra začala mít hlavu a patu, podobně jako na konci první půle. A znovu se ze zlepšené hry urodilo a byla u toho stejná dvojice, jako u branky první. Florián se znovu dokázal individuálně prosadit na levé straně a poslal přesný centr, který Zlínský znovu poslal za záda domácího golmana. A Želešice chtěly hrát dál a proti poněkud zaskočenému soupeři se jim to i dařilo a zrodilo se několik solidních šancí. Svou slabší chvilku si v tu chvíli vybral i rozhodčí, když Zlínský překonal domácího brankáře a jeho střelu bránící hráč odvrátil sice ne úmyslnou, ale zcela evidentní hrou rukou. Želešičtí hráči se nechali tímto momentem vyvést z koncentrace a místo vyrovnání přišel trest v podobě bleskového protiútoku, kdy rychlý a šikovný domácí Vaněk udělal z želešických beků přihlížející statisty a bravurní střelou po zemi vrátil ztracený klid na stranu Ořechova. Pozitivní bylo, že hráči Viktorie to nezabalili a viditelně se chtěli o výsledek ještě poprat. Jednu z největších šancí měl krátce po  obdržené brance Honza Starý, který po Kocourkově nepříjemné ráně napálil odražený míč z bezprostřední blízkosti pouze dogolmana. V závěru už hráli želešičtí hodně vabank a tak z rychlého protiútoku ještě jednou inkasovali.

Tradičně byl v souboji obou rivalů k vidění zajímavý zápas, který si naši hráči pokazili hned v úvodu špatnou hrou dozadu a potom se  sice snažili, ale na solidně hrajícího soupeře to nestačilo. Nemá cenu se rozčilovat nad špatným výrokem rozhodčího, zápas se rozhodoval v jiných momentech. Ořechov hrál fotbal celých 90. minut, naši hráči první třetinu utkání vynechali a tak body zůstaly tentokrát v Ořechově zcela zaslouženě.

Reportáž z druhé strany si můžete přečíst zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..