Muži: Viktoria Želešice – FK Ořechov 2:1 (0:1)

Branky: Pavel Řezáč, Jan Starý

Sestava: Kovařík, Ulbrich, Řezáč, Všetečka, Kolbaba, Florián, Máša, Koutný, Hrušat (80. Starý J.), Zlínský, Mareš (46. Starý F.)

PenaltaTradiční místní derby přilákalo na želešické hřiště velmi solidní návštěvu a diváci mohli hned od úvodu sledovat zajímavé dění. Do první solidní šance se dostali hostující hráči hned v úvodní minutě. S přesnou hlavičkou po přímém kopu měl Kovařík hodně starostí, ale dokázal ji vyrazit nad. Hned z protiútoku zahrozili i domácí a i hostující golman měl příležitost hned úvodu předvést co umí. A v ostrém tempu se pokračovalo i nadále. Ve čtvrté minutě ořechovský Kučera dosprintoval zdánlivě ztracený balon u postranní čáry a poslal přesnou přihrávku na hranici pokutového území. Tu si převzal hostující Kališ, kterého nedokázali želešičtí obránci pokrýt  a vystřelil pod vybíhajícího Kovaříka. Hosté vedli velmi rychle 1:0 a mnozí si zřejmě vzpomněli na nevydařený start podzimního duelu. Času na nápravu však zbývalo dostatek. Domácí měli v dalším průběhu první půle opticky převahu a míč častěji v držení, ale hra postrádala nápad a moment překvapení. Ořechovští pozorně bránili, včas přistupovali k domácím hráčům a moc toho soupeři směrem dopředu nedovolovali. Želešičtí většinou zakončovali z uctivé vzdálenosti a s jejich střelami si dokázal ořechovský golman poradit. O žádné vyložené šanci se nedalo hovořit. Ořechov se spoléhal na rychlé výpady za obranu a z jednoho takového se v 32. minutě zrodila další obrovská příležitost soupeře. Znovu se o ni postaral Kučera, který v šestnáctce vyšachoval domácí obránce a našel na úrovni pokutového kopu Ryšavého. Ten nikým neohrožován nenaložil s příležitostí úplně nejlépe a jeho střela se otřela o vnější stranu tyče a skončila mimo bránu.  Hosté ale byli hodně blízko dvoubrankovému vedení.

Od začátku druhé půle nahradil Karla Mareše Franta Starý a byl to on, kdo se postaral o první vzrušení před brankou hostí, když se procpal do šestnáctky a měl dobrou příležitost ke střele. O přihrávku si v tom momentu zakřičel Zlínský, který byl v dobrém postavení. Na na míč ovšem nedosáhl. Na želešických byla vidět zvýšená snaha a chuť minimálně vyrovnat, ale obraz hry se proti prvnímu poločasu příliš nezměnil. Domácí byli častěji na polovině soupeře, ale k vážnějšímu ohrožení soupeřovy branky to stále nevedlo. Hráči Ořechova však mnohem méně než v první nebezpeční dopředu a zdálo se, že příliš brzy začali myslet na udržení jednobrankového vedení. V 67. minutě si kolmici za obranu zpracoval Franta Starý a postupoval s míčem až do šestnáctky soupeře. Tam se mu vrhl pod nohy vybíhající brankář bez zjevné snahy zasáhnout míč a nemohlo následovat nic jiného, než penalta. Hosté se snažili reklamovat faul na polovině hřiště, který celé akci měl předcházet, ale rozhodčí byl nekompromisní. Navíc za penaltový zákrok poslal ořechovského brankáře předčasně pod sprchu. Do branky se postavil střídající Kopečný a proti střele Pavla Řezáče neměl nejmenší šanci. Domácí vyrovnávací branka a převaha jednoho muže v poli nakopla k vyšší aktivitě a k vidině otočení výsledku. Bohužel početní síly se brzy srovnaly, když Zlínský zcela nesmyslně po odpískání faulu na sebe nakopl ležícího soupeře. Nic jiného než červená karta nemohlo následovat. Přesto byli želešičtí nadále aktivnější,  Ořechov jako by se smířil s bodem. V osmdesáté minutě přišel na trávník Honza Starý, který není zcela zdravotně fit. Jeho desetiminutový pobyt na trávníku ale naprosto stačil. V 88. minutě si naběhl na ideální centr Kolbaby a výstavní hlavičkou způsobil nadšení v řadách domácích příznivců a poslal svůj tým chvíli před koncem do vedení 2:1.

Fotky ze zápasu jsou k vidění v galerii.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..