Muži A: FK Ořechov – TJ Viktoria Želešice 0:1 (0:1)

Branka: Pospíšil

Sestava: Soustružník,  Starý J., Gruna, Řezáč, Jakubec, Koupil, Všetečka, Semrád (80. Kukla), Starý F., (73. Pláteník) Pospíšil (90. Pařil), Hieke

______________________________________________________________

Želešice nastoupily do utkání pod vedením nového trenéra. Tím se stal pro následující sezonu Honza Ulbrich, který ještě v loňské sezoně působil v hráčském kádru, ale po sérii zranění se rozhodl hráčskou kariéru ukončit. Změny jsme se dočkali i na postu brankáře, kde se poprvé objevil Pavel Soustružník a útok posílil pro Miloš pospíšil.

Na začátku  jsme se nedočkali žádného opatrného oťukávání. Na obou týmech byla vidět chuť hrát a začalo se velmi aktivně a už v první desetiminutovce jsme se dočkali několika příležitostí na obou stranách. Ve 4. minutě vyzkoušel poprvé ostražitost ořechovského golmana svou střelou Pospíšil. Vzápětí se kopal přímý kop na druhé straně, ale ani ořechovský Solomon nebyl úspěšný. O chvíli později se ke střele dostal znovu Pospíšil, ale tentokrát byla jeho střela zblokována obráncem mimo branku. Klíčová moment celého zápasu přišel na začátku druhé desetiminutovky. Petr Koupil vybojoval u levé lajny míč, dokázal se zbavit svého strážce a poslal míč do středu hřiště.  Tam si o něj důrazně řekl Pavel Řezáč a z nějakých pětadvaceti metrů poslal prudkou ránu mezi tyče. Vlasta Kopečný v ořechovské brance tuto střelu sice kryl, ale na odražený míč si naběhl Miloš Pospíšil a poklidil ho do sítě. Vedli jsme 1:0.  Zápas pokračoval i po brance v nastoleném tempu. Želešičtí hráči „nezalezli“ na vlastní polovinu a dál hráli aktivně, o totéž se snažil i soupeř. Do zakončení se ale oba týmy dostávali jen sporadicky a střely většinou nebyly pro brankáře nebezpečné.  Ve 27. minutě o sobě dal poprvé více vědět ořechovský Bohdan Ryšavý, který udělal vítr v naší šestnáctce a dokázal odcentrovat z levé strany. Následná hlavička patřila k největším šancím  Ořechova, které jsme v první půli viděli. Hned z protiútoku ovšem opět nebezpečně zahrozili želešičtí. Všetečka na polovině vybojoval míč,  šikovně posunul na pospíšila a ten bez zaváhání poslal přesnou přihrávku do běhu Hiekemu.  Honza Hieke vyhrál sprinterský souboj s obráncem a poslal střelu na  zadní tyč Kopečného brány. Míč se ale odrazil od tyče zpět do pole. S přibývajícím časem přebírali aktivitu stále více domácí, ale stále se jim nedařilo bezprostředně ohrozit naši branku. Naopak v 37. minutě šli naši do rychlého protiútoku. Hieke poslal zleva křižnou přihrávku na Pospíšila a ten poslal povedenou střelu na ořechovskou branku, se kterou měl ořechovský golman hodně, hodně práce. Závěr poločasu patřil ořechovskému týmu, který se usilovně snažil srovnat skóre. Už v nastaveném čase si obrovskou příležitost vytvořil ořechovský Solomon, ale jeho povedenou střelu vytěsnil Soustružník na roh.

Do druhé půle vyzýval Honza Ulbrich hráče k větší aktivitě, tak aby se nedostávali pod tlak jako v závěru půle první. To se našim v úvodu dařilo. V 50. minutě se do velmi dobré šance dostal Honza Hieke, ale ořechovští obránci dokázali v poslední chvíli jeho střelu zblokovat a ta skončila těsně mimo branky. Postupně ale získávali navrch domácí hráči, kteří usilovali o otočení vývoje utkání. Naši hráči ale bránili velmi zodpovědně a ačkoli byli pod tlakem, nedovolovali soupeři dostat se do nebezpečných zakončení. Ve hře dopředu jsme se spoléhali na brejkové situace, ale ty velmi často končily postavením mino hru. Ve 23. minutě přišla obrovská šance Ořechova, když střela hlavou skončila na břevně naší branky. S blížícím se závěrem zápasu naši hráči začali kouskovat hru a snažili se udržet příznivý stav bez velké snahy o útočnou hru. V závěru se nám to mohlo stát osudným, když se ořechovští už v nastaveném čase dostali v šestnáctce do dvou obrovských šancí, ale ani jednu nedokázali zakončit s chladnou hlavou. Potom už jsme se dočkali závěrečného hvizdu, který potvrdil těsnou a velmi cennou výhru Viktorie Želešice.

______________________________________________________________

Obrázky ze zápasu najdete v Galerii nebo zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..