Muži: Viktoria Želešice – Sokol Zbraslav 3:0 (2:0)

Branky: Starý J., Kotouč, Zlínský

Sestava: Kovařík, Ulbrich, Hlinecký (89. Korčák) , Řezáč, Šeliga (85. Starý F.), Kotouč, Knotek,  Florián, Kučera, Starý J. (71. Karásek), Zlínský (79. Chramosta)

Bouřkové mraky před utkáním nevěstily nic dobrého a déšť jako by čekal na úvodní hvizd rozhodčího. Zpočátku mírný déšť nabýval rychle na intenzitě a během několika málo minut byli všichni hráči na trávníku přítomní promočeni na kost. Studená sprcha svědčila víc domácím a už ve 4. minutě otevřel skóre Honza Starý, který dorážel míč prakticky do prázdné brány po Floriánově střele. Domácí byli aktivnější a lepší i nadále, ale po necelé čtvrthodině hry ukončil jejich snahu hlavní arbitr zápasu,  který přerušil hru pro silný déšť a posla hráče do kabin. Chvíli to vypadalo, že se počasí umoudřit nehodlá, ale po dvaceti minutách se hráči obou týmů vrátili na hřiště a v pozvolna ochabujícím dešti se pokračovalo dál. A domácí znovu udeřili velmi rychle, když po nějakých možná čtyřech minutách hry poslal míč za záda hostujícího golmana Kotouč a zvýšil na 2:0. Skóre vypadalo slibně a slibně vypadala i hra domácího týmu, který vědom si náskoku pozorně bránil daleko od vlastní brány a moc toho soupeři na kluzkém trávníku nedovolil.

Před začátkem druhé půle déšť prakticky ustal. Hosté začali druhou část hry o poznání svižněji a bojovněji a k vidění byl vyrovnanější fotbal, než v první půli. Domácí však nepolevili v důsledné hře v zadních řadách a s přispěním terénu dokázali úspěšně bořit snahu soupeře. Totéž ovšem platilo i obráceně a tak se hrálo většinou o střed hřiště. V 65. minutě ovšem domácím náramně vyšla kombinace ve středu hřiště a Knotek výtečně našel Zlínského, který postupoval do otevřené obrany soupeře. V šestnáctce vyškolil nejdřív obránce a potom i golmana hostů a mazácky obloučkem poklidil míč do sítě na 3:0. Na soupeři bylo znát, že od tohoto okamžiku v obrat příliš nevěří a spíše než na tlak směrem dopředu se soustředil na to, aby neodjel domů s ještě větším přídělem. Na obou stranách se sice ještě urodily některé další zajímavé situace, ale jen výjimečně měly parametry gólové příležitosti a zápas spěl do poklidného konce. Ten narušila v závěru už de facto rozhodnutého duelu diskutabilní situace po souboji v pokutovém území hostujícího týmu, která rozvášnila domácí příznivce, kteří ji sledovali z bezprostřední blízkosti a nesouhlasili s výrokem rozhodčího. Ten si však sjednal pořádek a potom už zápas dospěl do šťastného konce pro domácí tým.

Obrázky ze zápasu jsou k dispozici v Galerii.

Viděno z druhé střídačky.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..