Muži: Viktoria Želešice – SK Měnín 3:3 (1:1)

Branky: Řezáč (penalta), Zlínský, Kučera

Sestava: Hrbáček, Řezáč, Hlinecký, Šeliga, Všetečka (Starý F.), Florián, Knee, Kučera R., Karásek (Kučera T.), Starý J., Zlínský

Viktoria Želešice vstupovala do domácího zápasu po sérii výher jako mírný favorit, ale v poněkud improvizované sestavě. Chyběl v minulém zápase vyloučený golman Kovařík, kterého musel nahradit dorostenec Hrbáček, chyběl čerstvý ženáč Kotouč a mimo hru zůstal tentokrát i Knotek. Domácí začali zostra a hned z prvního útoku zahrozil Kučera, který hlavou mířil nad. Následně se hra přenesla na druhou stranu hřiště a z první příležitosti vytěžil soupeř. Z protiútoku sice nezískal nic, ale Hrbáček, zřejmě částečně z nervozity z důležitého startu, nerozehrál ideálně, míč se dostal k  hráči soupeře, ke kterému se nestačil přemístit nikdo z domácích obránců a na přesnou střelu k tyči mladík v domácí brance nedosáhl. Nedobrý začátek, ale žádná tragédie. Hráči Viktorky na soupeře vlétli a vydatně zaměstnávali obranu i golmana hostů. Hned ve 4. minutě si na Floriánovu přihrávku ze strany naběhl Honza Starý, ale jeho rána ve skluzu skončila pouze na tyči. V 7. minutě znovu zatrnulo domácím příznivcům, když v podstatě při druhém pobytu soupeře na polovině domácích skončila střela z dálky na břevně želešické branky. Po rychlém přenesení hry na druhou stranu se ke střele z hranice šestnáctky dostal Knee, ale jeho střela skončila po teči soupeře těsně mimo branku. Stejný hráč pálil znovu o pár minut později, ale proti pozornému golmanovi soupeře znovu neuspěl, podobně jako o dalších několik minut později Florián. Ve 27. minutě se vydal na výlet dopředu Šeliga, který přesným pasem našel v šestnáctce Honzu Starého, který si perfektně zpracoval, zbavil se bránícího hráče a poslal míč do sítě. Bohužel se objevil praporek nad hlavou pomezního, který avizoval postavení mimo hru, které však viděl asi právě jenom pomezní. Stalo se. Viktorka musela bojovat dál. Následovaly další pokusy, ale zároveň musely být zadní řady domácích ve střehu, protože soupeř, který se dokázal vymanit z tlaku hrozil stále častěji rychlými brejky. Z rychlého protiútoku však paradoxně těžily Želešice, když ve 38. minutě sprintoval za dlouhým nákopem do šestnáctky Honza Starý, tísněný obráncem hostů. Ten si v pokutovém území pomohl rukama a byla z toho hodně přísná penalta, kterou tradiční exekutor Pavel Řezáč bezpečně proměnil, ačkoli golman vystihl její směr. Ve zbylém čase do přestávky následovalo několik dalších šancí domácích. Ve 41. minutě šel starý sám proti vybíhajícímu brankářii a jeho rána skončila těsně vedle. Po vzájemné srážce se oba z trávníku zvedali velmi těžce. O dvě minutky později měl Starý další příležitost, kterou bravurně zlikvidoval výborně chytající golman hostů. Stejně skvěle si poradil i s následnou dorážkou Zlínského a udržel vyrovnané skóre do přestávky.

Do druhé poloviny šli domácí s jasným odhodláním pokračovat ve výkonu ze závěru půle první a v prvních pěti minutách se jim to dařili, i když bez výraznější příležitosti. Jenže znovu následovala chladná sprcha. V souboji jeden na jednoho před vlastní šestnáctkou propadl Hlinecký následnou tvrdou střelu Hrbáček sice dokázal vyrazit, ale pouze nad sebe a míč následně skončil za jeho zády. Znovu to vyl skoro celý poločas a dostatek času na vyrovnání a případný obrat skóre. Jenže hra domácích přestala mít tu správnou jiskru a borci se najednou jen obtížně hledali a dopředu byli hodně neškodní. V 61. minutě přišel další úder. Rychlý protiútok soupeře po pravé straně, prudká přihrávka po zemi napříč pokutovým územím a perfektní zakončení za zadní tyči. S nadějemi na bodový zisk to v tu chvíli vypadalo pro domácí nevalně. Ti ale zápas nezabalili a začali znovu soupeře přehrávat. V 67. minutě se po levé straně dostal do šestnáctky Kučera, ale další povedený zákrok vytáhl hostující  golman. O pár okamžiků později našel téměř ideálně střídající Fanča Starý svého jmenovce Honzu, ale ani jeho hlavička neskončila v síti. Minutu na to si na dlouhý pas z vlastní poloviny skvěle naběhl na ofsajdové hranici číhající (a předtím několikrát chycený) Tomáš Zlínský a chytrým obloučkem překonal vybíhajícího brankáře Měnína. Od tohoto okamžiku měla Viktoria viditelně navrch. Na hostech bylo vidět, že jim dochází síly a soustředili se pouze na udržení pro ně příznivého výsledku. Domácí naopak dělali vše pro to, aby neodešli z tohoto duelu s prázdnou. Velkou příležitost měl v 77. minutě po Zlínského přihrávce Kučera, ale mířil nad. V 85. minutě se však dočkali domácí i Kučera. Po autovém vhazování téměř u rohového praporku se k míči na hranici šestnáctky dostal Šeliga a poslal přesný centr na zadní tyč. Tam se nejvýš do vzduchu dostal právě Radim Kučera a hlavou srovnal na 3:3. V samotném závěru byli domácí jen kousek od toho, aby výhru strhli na svoji stranu, když se po levé straně probil do pokutového území Florián, vypálil z ostrého úhlu, ale branku neohrozil. Na prudkou ránu reagoval skluzem Honza Starý, leč na míč, který by zřejmě směřoval do zcela odkryté branky, jen o málo nedosáhl.

Získaný bod znamená posun tabulce na druhou příčku před Ořechov, který odjel s prázdnou z Oslavan. Zvýšit náskok na čele tabulky nedovolily Moutnicím Říčany, které se po domácí výhře 3:1 s tímto soupeřem dotáhly na čelo tabulky, kde jsou s 20 body pouze o skóre čtvrté za Želešicemi a Ořechovem. Želešice i Ořechov čekají před vzájemným soubojem v tradičním derby papírově slabší soupeři. Želešice hrají s 13. Ochozí a Ořechov hostí poslední Střelice. Říčany mají na programu nesnadný zápas ve Zbraslavi.  Vedoucí tým tabulky přivítá doma  devátou Vev. Bitýšku.

Fotky ze zápasu jsou k vidění v Galerii.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..