Muži: Viktoria Želešice – SK Říčany 3:0 (2:0)

Branky: Jan Starý 2, Aleš Florián

Sestava: Kovařík, Šustr, Hlinecký, Mach, Kotouč, Florián, Knotek, Kučera R., Knee (57. Hude), Starý (75. Karásek), Zlínský

Druhý jarní domácí zápas byl po nevydařeném úvodu jara vnímán. Do zápasu vtrhli želešičtí aktivně a hned od úvodu si tvořili zajímavé příležitosti. Ve 4. minutě uvolnil Kotouč Honzu starého, ale ten z dobré pozice nezakončil přesně a pálil vysoko nad. O dvě minuty později se k přímému kopu blízko šestnáctky postavil Šustr, ale jeho střela mířila pouze do zdi a druhý pokus skonči vysoko nad. Na závěr úvodní desetiminutovky si želešičtí hráči připravili další více než zajímavou akci. Kučera zatáhl míč po levé straně, poslal míč do šestnáctky na Knotka, který trefil břevno soupeřovy brány. U odraženého míče byl nejdříve Kotouč, který sice překonal bezmocného Soustružníka v soupeřově bráně, ale jeho zakončení na poslední chvíli vykopl z brankové čáry bránící hráč. Z následného rychlého protiútoku zahrozily poprvé i Říčany, ale pouze zahrozily. Hra se opět rychle přenesla na opačnou stranu, kde znovu pálil nad Starý. O několik okamžiků později se na výlet dopředu vydal Hlinecký, který posunul na Kučeru a ten výstavní bombou z hranice pokutového území podruhé rozechvěl břevno Říčanské branky. Začínalo to vypadat, že branka soupeře je pro letošní jaro pro hráče Želešic zakletá. V 18. minutě Kotouč na vlastní půli dobře přečetl hru soupeře, sebral soupeři jeho dlouhý centr a posunul míč k Šustrovi. Ten poslal dlouhým přesným pasem dopředu Floriána, který se prodral po pravé straně a poslal před branku přihrávku se kterou si zpravidla ví Honza Starý rady. Konečně! Želešice vedly 1:0. I v dalším průběhu zápasu byli domácí aktivnější, ale soupeř rozhodně nebyl neškodný. Hrálo se nahoru, dolů a šance se rodily na obou stranách, hrál se fotbal na který se dalo dívat a který musel diváky bavit. V závěru poločasu Želešice opět svého soupeře přitlačily na jeho poloviny a zrodilo se několik zajímavých příležitostí, ale bez přesnějšího, nebo důraznějšího zakončení. Mohl to však být soupeře, který se ve 40. minutě mohl radovat z vyrovnání, když domácí nepřesně rozehráli ve středu hřiště a byla z toho možná nejnebezpečnější příležitost Říčan v první půli. Želešičtí hned z následujícího protiútoku odpověděli nejlépe, jak odpovědět mohli. Kučera z levé strany našel v šestnáctce nabíhajícího Starého a ten nedal přesnou střelou k tyči hostujícímu golmanovi žádnou šanci. Dvoubrankové vedení do šatny se soupeři nepodařilo  Želešicím vzít ani z další příležitosti po rohovém kopu v úplném závěru první půle.

Do druhé půle vstoupili hráči Viktorie s viditelnou chutí a bylo znát, že se nechtějí ve druhém dějství věnovat pouze bránění nadějného stavu. V 53. minutě svou snahu korunovali třetím úspěchem. Kučera prošel po levé straně , přistrčil do šestnáctky Zlínskému a ten našel na šestnáctce nabíhajícího Aleše Floriána, který se opřel do míče a trefil přesně. Tříbrankové vedení přece jen znamenalo pokles tempa dalšího průběhu zápasu, přesto se hrál i nadále celkem zajímavý fotbal ve kterém měli i nadále mírně navrch domácí. Soupeř se sice snažil výsledek alespoň zkorigovat, ale v koncovce byl téměř neškodný. Pokusy Říčan končily zpravidla mimo branku. Totéž se však dalo říct i o pokusech domácích. V 65. minutě se odehrál historický moment želešické kopané. Knee, který nebyl ještě zcela fit po zranění kolene v předchozím zápasu, uvolnil místo na trávníku Dominiku Hudemu, který se tak stal v patnácti letech patrně nejmladším hráčem, který na želešické áčko nastoupil. Se svým úkolem se vůbec nepopral špatně a předvedl nebojácný a sebevědomý výkon a byl i aktérem u jedné z příležitostí Viktorie. V 65. minutě byl faulován v blízkosti soupeřovy šestnáctky a vybojoval přímý kop z nebezpečné vzdálenosti. Ten poslal Honza Starý nad soupeřovu branku. Starý se postaral i o další vzrušení mezi diváky, když vyhrál souboj jeden na jednoho s říčanským golmanem a efenktně poslal patou míč do brány. Rozhodčí však posoudili situaci tak, že se jednalo o ofsajd a další gól se tak neslavil. Želešickým to však v konečném účtování  nemuselo vadit. Viktoria si došla pro vytouženou a zaslouženou výhru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..