Muži: Viktoria Želešice – FK Sokol Střelice 2:2 (0:0)

Branky: Zlínský Tomáš, Florián Aleš

Sestava: Kovařík, Kotouč, Hlinecký, Karásek (65. Gajarský), Knotek, Kučera R., Knee, Florián, Šustr, Starý J. (80. Kučera T.), Zlínský

Želešická Viktoria má v posledních sezónách problém s týmy ze dna tabulky, proti kterým se jí nedaří se prosadit a nedá se říci, že by se jednalo vždy o podcenění soupeře. Skoro světlou výjimkou byly Střelice, které Viktorka na jejich hřišti jednoznačně přejela navzdory tomu, že se v tom okamžiku nacházely na poslední příčce tabulky. Střelice si od té doby o dvě příčky polepšily, ale i tak musí řešit záchranářské starosti a potřebují každý bod. Bylo tedy otázkou, jak si želešičtí s odhodlaným soupeřem z nižších pater tabulky poradí tentokrát. Diváků se tentokrát sešlo o poznání méně než obvykle, ale nebylo to patrně způsobeno nevýraznými jarními výkony áčka, ale ve stejnou dobu hraným zápasem o bronz na hokejovém mistrovství světa v Praze.

Želešice měly tradičně na domácím hřišti dobrý nástup a úvod zápasu patřil domácím, jenže ti z něj tentokrát nic nevytěžili a soupeř velmi brzy srovnal krok, respektive úvodní aktivita želešických brzy polevila a hra se vyrovnala. Naopak opticky více ze hry měl soupeř a Kovařík v brance musel v 10. minutě řešit několik hodně nepříjemných situací, ale zvládl je a tým v těchto okamžicích podržel. Ve čtrnácté minutě vytěžil ze souboje u brankové čáry Kučera rohový kop. Na ten si nejvýše vyskočil Starý, ale branku ohrozit nedokázal. Míč pouze prodloužil a na něj si naběhl Florián, který byl při pokusu o zakončení zcela jednoznačně stažen za dres k zemi a branku ohrozit nedokázal. Píšťalka rozhodčího, který i v dalším průběhu hry předvedl řadu nepřesností zůstala němá a hrálo se dál. Potom zase tahaly za delší konec provazu Střelice, které si dokázaly vytvořit dvě další solidní střelecké příležitosti, které však skončily mimo branku. Další zaznamenání hodná příležitost patřila domácím, když se na levé straně dokázal uvolnit Kučera a z ostrého úhlu poslal jedovatou střelu, kterou však hostující brankář dokázal vytěsnit na další roh.  V 36. minutě musel ještě hasit nebezpečí ve vlastní šestnáctce Karásek, který nedovolil soupeři z dobré pozice vystřelit. Potom už se toho až do poločasu na hřišti mnoho nedělo.

Druhá polovina začala tak, jak první skončila. Domácí Viktoria měla sice opticky více ze hry, ale hře chybělo větší tempo a přesnost v rozehrávce, která díky nepřesnostem brzdila útočné snahy domácích a dovolovala soupeři zformovat zadní řady a bez většího úsilí postupné útoky domácích zastavovat. Tento stereotyp nabourala až akce z 60 minuty, kdy dokázali želešičtí hráči okamžitým zrychlením hry soupeře vyšachovat a nekrytý Florián nedal svou střelou z hranice šestnáctky střelickému golmanovi žádnou šanci. Rychlé, jednoduché, pohledné. Radost však netrvala dlouho. Po rozehrávce soupeř rychle ztratil míč, ale ten se po odkopnutí rychle vrátil za domácí obránce, kde jej převzal zcela osamocený útočník a s obrovským přehledem překonal zcela bezmocného Kovaříka. Zdálo se, že si rozhodčí při tomto okamžiku vybrali další slabou chvilku a zapomenutý útočící hráč dostal přihrávku do ofsajdového postavení, ale branka platila. Želešice se pustily do dalšího dobývání soupeřovy branky, ale hra se vrátila do okamžiků z úvodu poločasu a pořád to jaksi nebylo ono. Lekci z efektivity předvedl domácím soupeř, který se další akci, kdy se dokázal přiblížit na dostřel Kovaříkovy branky přetavil ve vedoucí gól, když se střelický hráč prosadil povedenou střelou z levé strany. Nutno říci, že mu to domácí obránci svou nedůsledností hodně usnadnili. Vzpomínka na Blažovice byla tu a želešickým příznivcům se tento scénář ani trochu nezamlouval. Želešické hráče to vyburcovalo ke zvýšené aktivitě, ale soupeř, který měl na dosah důležitý bodový zisk vrhl všechny síly do obrany a snažil se dostat míč  za každou cenu co nejdále od vlastní branky. Tato snaha mu vydržela až do 81. minuty, kdy Želešice zahrávaly roh a nízký centr usměrnil na přední tyči Zlínský za záda střelického golmana. Domácí se ve zbytku zápasu snažili získat vedení na svou stranu, ale soupeř, který byl evidentně spokojen i se ziskem bodu z venku už želešické hráče do žádné výraznější akce nepustil.

Obrázky ze zápasu jsou tradičně v Galerii.

Viděno z druhé strany.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..