Muži: Viktoria Želešice – Sokol Zakřany 2:3 (0:0)

Branky: Radek Knee, Jan Starý

Sestava: Hrbáček, Řezáč, Kotouč, Hlinecký, Karásek (Kučera T.), Florián, Knee, Kučera R., Gajarský, Zlínský, Starý J.

V jarní části sezony se želešická Viktorka hledá a ne a ne se najít a pro domácí zápasy to platí dvojnásob. Po více než smolně prohraném duelu jara s Moutnicemi sice Viktoria přehrála doma celkem hladce Říčany, potom ale přišel hororový zápas s posledními Blažovicemi a o mnoho lepší dojem nezanechalo ani utkání s dalším týmem ze dna tabulky Střelicemi, i když z toho brali domácí alespoň bod. Celkem tak vytěžili želešičtí ze čtyř domácích utkání pouhé čtyři body a měli před sebou nelehký úkol, v posledním domácím utkání sezony napravit dosavadní nedobrý dojem a rozloučit se s domácím trávníkem bodovým ziskem. V zápase se museli želešičtí tentokrát obejít bez Pavla Šustra, z obvyklého kádru chyběli i Jakub Mach a David Knotek. Do sestavy se naopak po zranění vrátil Pavel Řezáč a v základní sestavě se objevil Adam Gajarský (ročník 2000), který se krátce objevil na hřišti už proti Střelicím a sebral tak primát nejmladšího hráče želešického áčka Dominiku Hudemu.

Viktoria vstoupila do zápasu aktivní hrou a tradičně v úvodu soupeře zatlačila na jeho polovinu. Ve čtvrté minutě předvedl parádní sólo z poloviny hřiště Pavel Řezáč a zvládl z pravé stany nacentrovat na dobře postaveného Starého, který ale nemířil přesně. O minutku později si před šestnáctkou našel místo na střelu Hlinecký, ale ani on nebyl úspěšný. Za další minutu pálil zhruba dva metry za šestnáctkou Knee, ale trefil pouze dobře postaveného golmana hostů. Zakřany úvodní tlak přežily bez úhony a začaly ukazovat, že nepřijely do Želešic pouze bránit a už v sedmé minutě musel Hrbáček v želešické brance likvidovat nebezpečnou střelu soupeře. O dalších pár okamžiků později v souboji podklouzl Řezáč a útočník Zakřan se dostal mohl po pravé straně postupovat sám do šestnáctky, kde však mířil podél vybíhajícího Hrbáčka vedle brány. Hrálo se ve velmi svižném tempu a příležitosti se i nadále rodily na obou stranách. Želešice byly u míče častěji a častěji se dostávaly i do zakončení, ale jak už se na jaře stalo zvykem, z převahy toho domácí mnoho nevytěžili. Ve čtrnácté minutě vytáhl hostující golman Floriánovu jedovku na roh, o chvíli později vytvořili domácí před brankou soupeře závar, ale balon se po sérii zblokovaných střel ve finále opět odrazil pouze k brankáři hostů. Na konci první dvacetiminutovky znovu pálil Florián, ale trefil vysoko nad. Vzápětí předvedl Radim Kučera výtečné sólo přes tři obránce a připravil střeleckou pozici pro Zlínského, který trefil břevno soupeřovy brány. Fotbalová paráda, která si zasloužila skončit brankou, ale nestalo se. Následně právě Zlínský vymyslel šikovnou zpětnou přihrávku na Floriána, ale znovu nad. Potom sice Zakřany na chvíli zazlobily a byla z toho solidní, leč nepřesně zakončená šance, ale následovala další šance domácích, kterou po rychlých přihrávkách Gajarského a Hlineckého zakončoval Kučera, bohužel znovu pouze do golmana. Prostě ne, želešickým hráčům není na jaře přáno. Zápas připomínal podzimní klání s Ochozí, kdy domácí předváděli parádní fotbal, ale bez gólového efektu. Ve čtyřicáté minutě předvedli další fotbalovou lahůdku Kučera se Zlínským, kdy Kučera prostrčil jesličkami soupeři míč Zlínskému, kterému chyběl krůček k zakončení.

Do druhé poloviny znovu vstoupili lépe domácí a znovu jim patřila úvodní pětiminutovka, ale tentokrát bez výraznější příležitosti. Jenže hned v 51. minutě přišla nečekaná sprcha. Karásek odkopával zdánlivě jednoduchý míč, ale trefil Řezáče od kterého se míč odrazil přímo k nohám vracejícího se a za obranou stojícího hráče soupeře, který se velmi rychle zorientoval, využil dvou, tří kroků náskoku a bez větších problémů překonal Hrbáčka v želešické brance. Domácí tahle nepříjemnost nijak zvlášť nepoznamenala a znovu se vrhli dopředu. Už po třech minutách byl na hranici šestnáctky faulován pronikající Gajarský. Přímý kop zahrál Zlínský krátkou přihrávkou na Kneeho, který zůstal zcela nekrytý a ukázkovou střelou srovnal skóre zápasu. Hned za dvě minuty měli domácí po faulu na Floriána výhodu přímého kopu znovu, tentokrát na opačné straně. K míči se postavil znovu Zlínský, který se tentokrát rozhodl pro přímou střelu, kterou golman hostů dokázal krýt. Ještě v téže minutě vymyslel Zlínský další povedenou přihrávku před branku, na kterou ovšem Starý nedosáhl. Potom si Zlínský vyzkoušel znovu roli střelce, když mu zprava naservíroval kvalitní přihrávku Kotouč, ale byl z toho pouze roh. V 64. minutě si prudkou přihrávku kousek za polovinou ideálně zpravoval Starý, postrčil si balon a svému strážci unikl po levé straně, odkud poslal před branku prudký střílený centr, který před golmanem tečoval bránící hráč a usměrnil ho do sítě. Bohužel radost domácích netrvala dlouho. Při prvním protiútoku Hrbáček vyboxoval centrovaný míč tak nešťastně, že trefil na šestnáctce stojícího soupeře, jehož fotbalovým uměním bylo v tu chvíli pouze stát v pravou chvíli na správném místě. 2:2, na hloupě odražené míče však vedl soupeř 2:1. A za dvě minuty bylo ještě hůře. Zakřany získaly míč na polovině hřiště a útočící hráč víceméně z nouze, protože“neměl komu“ poslal dlouhý vysoký nákop do šestnáctky, kde si na něj však ideálně naběhl útočník, který výstavní bombou z voleje nedal Hrbáčkovi nejmenší šanci. Na krásné branky 1:1, ale soupeř byl nyní o krok napřed. Od tohoto okamžiku se hrálo prakticky na jednu branku. Želešice vrhly všechny síly do útoku a vypracovaly si několik solidních příležitostí, ale většina střel mířila mimo soupeřovu branku. Do dobrých střeleckých pozic se hned třikrát dokázal nacpat střídající Tomáš Kučera. Nejdřív po přihrávce Starého mířil těsně nad, potom se po přistrčení Gajarského nedokázal do střely dostatečně opřít a nechal vyniknou brankáře hostů a do třetice poslal prudkou přihrávku svého bráchy z voleje znovu nad. Zakřany mohly definitivně rozhodnout tři minuty před koncem, ale i jejich střelec mířil ve slibné situaci vysoko nad. Na druhé straně skončila nad Kotoučova střela a v nastaveném čase už toho hosté domácímu týmu mnoho nedovolili a dokráčeli si pro cenné body, které by jim měly  zajistit setrvání v okresním přeboru i pro příští sezonu. Za to je početná skupina příznivců odměnila.

Želešice v tomto zápasu předvedli velmi solidní výkon a díky oběma týmům se hrál fotbal, který přítomné musel bavit. Domácí příznivce o něco méně, protože se potřetí v řadě nemohli radovat z výhry svého týmu na domácím hřišti a v této sezóně už se jim to ani nepodaří, protože zbývající čtyři utkání odehraje Viktoria na hřištích soupeřů.

Viděno z druhé strany.

Tentokrát bez obrázků, neb fotograf se vrátil z italského výletu pár minut před utkáním a kartou plnou a baterií zcela prázdnou :-).

 

 

 

 

One reply

  1. Ja se tak tesil na fotogalerii a ono nic. Kazdopadne chvalim report, kvalitne zpracovany, vzdy si jej rad počtu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..