Muži: Viktoria Želešice – SK Pozořice 2:1 (0:1)

Branky: Knee, Řezáč (penalta)

Sestava: Hrbáček, Nádeníček, Řezáč, Knotek (62. Mach), Stehlík, Kotouč (90. Všetečka), Hlinecký, Florián, Gajarský, Hude (88. Čížek), Knee (80. Starý)

Po výsledcích předchozího kola bylo jasné, že Želešice, byť se jim v sezoně příliš nedařilo, skončí mimo sestupové pozice. Jejich soupeřem byly Pozořice, které ještě zdaleka tuto jistotu před zápasem neměly a jakýkoli bodový zisk by pro ně byl důležitý. Viktoria tedy mohla nastoupit k zápasu s naprostým klidem, na druhou stranu šlo o to, neudělat si před domácím publikem ostudu nepovedeným výsledkem s týmem z konce tabulky. Druhá varianta byla pravdou a bylo znát, že nervozita přeci jen svazuje domácím nohy a k vidění nebyl nijak zvlášť pohledný fotbal. Navíc se chvíli před přestávkou dostali do vedení z pokutového kopu hosté a to domácím příliš na klidu nedodalo.

Do druhé půle šli domácí s odhodláním průběh zápasu zvrátit ve svůj prospěch, ale nedařilo se ji přelstít obranu hostů. V 64. minutě však neudržel hostující obránce nervy na uzdě a po faulu Kotouče oplácel a musel předčasně do kabin. Proti deseti se Želešice dokázaly konečně prosadit. Z levé strany se až k brankové čáře proháčkoval Stehlík a poslal přesný centr před branku, kde ho zcela nekrytý Knee poslal hlavou do sítě. Oslabený soupeř nadále myslel především na bránění alespoň jednobodového zisku a dopředu byl prakticky neškodný. Želešice si dokázaly vytvořit několik velmi dobrých příležitostí, ale obrat v zápasu dlouho nepřicházel. Největší šance měli mladici Gajarský a Hude. Gajarský pálil jednou překonal golmana, ale trefil dobíhajícího obránce, podruhé v dobré příležitosti sám před brankářem střílel těsně mimo, Hude po kuriozním zpracování hlavou dokázal následně pálit jen do nohou bránících hráčů. V 80. minutě odvrátil jeden z hostujících hráčů míč po rohovém kopu rukou a nařízenou penaltu Řezáč s přehledem proměnil. Hosté to ve zbytku času zkusili vabank a hrálo se hlavně na polovině Viktorie, která naprosto zbytečně zmatkovala, ale těsnou výhru domácí nakonec ubránili.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..