Muži: Viktoria Želešice – FK Ořechov 4:1 (1:0)

Clasico_result_001.bigBranky: vlastní, Florián, Knee, Forman

Sestava: Kovařík, Všetečka, Mach, Forman, Stehlík (46. Karásek), Nádeníček, Florián, Řezáč, Záboj, Kotouč, Knee (79. Hude)

Los letošní sezony připravil hned na úvod místní derby mezi Želešicemi a Ořechovem. Oba týmy jdou po letní přípravě do sezony s ambicemi pohybovat se v horních patrech tabulky a jejich souboj patří vždy mezi nejočekávanější zápasy sezony. Nebylo tomu jinak ani tentokrát. Ořechov dorazil do Želešic s početnou diváckou podporou, domácích příznivců se sešlo také hodně. Příjemné překvapení v podobě originálních úborů a jménu věrného hlasitého „chorea“ si připravily fotbalové Viktorky. Fotbalu přálo i počasí a po několika oblačných dech byla neděle skutečně letní.

S větším odhodláním do zápasu vstoupili hosté, kteří se v úvodu snažili diktovat tempo a měli jasný plán vstřelit jako první branku. Želešičtí se ale nenechali vybláznit a trpělivě bránili a optickou převahu nedovolili soupeři přetavit v žádnou výraznější příležitost. Po deseti minutách hry domácí srovnali krok a naopak to byli oni, kdo začal hrozit. Obrovskou šanci měl v želešickém dresu v soutěžním utkání debutující Záboj, který tváří v tvář ořechovskému brankáři poslal střelu do tyče. Ve 20. minutě se však už domácí radovali. Po dlouhém míči z pravé strany vznikla skrumáž na zadní tyči. Golman soupeře na první střelu dokázal reagovat, ale vyrazil míč pouze do vlastního hráče, od kterého se balon odrazil do branky a Želešice vedly 1:0. Potom byl dál k vidění vyrovnaný průběh zápasu. Celkem pochopitelně se častěji hrálo na polovině Želešic, když se Ořechov snažil o srovnání stavu, ale Viktoria určitě nehrála druhé housle, když vyrážela k rychlým výpadům. V jednom z takových přišel faul na Floriána a k přímému kopu se postavila další letní posila Forman. Ten nádherně obstřelil zeď a chybělo hodně málo, aby balon zapadl za bližší tyč, když na střelu hostující golmán Soustružník prakticky nereagoval. V závěru poločasu zahrozil i Ořechov. Dlouhý nákop dopředu Rezáč jen přizvedl a ořechovský úročník se tak dostal snadno za obranu, avšak vybíhajícího Kovaříka propálit nedokázal.

Ve druhé půli se obraz hry příliš nezměnil. Ořechov se snažil tlačit, ale nic překvapivého nedokázal vymyslet. Želešice se soustředily na pozorné bránění a na rychlé výpady dopředu. A v 54. minutě se jeden z takových výpadů ujal. Netradičně to nebyl Florián, kdo posílal míč z levé strany do šestnáctky, ale Aleš Florián byl tím, kdo si na centrovaný míč naběhl a v pádu, rovněž netradičně hlavou mířil přesně na zadní tyč a poslal Želešice do dvoubrankového vedení. Nadějné vedení vydrželo Viktorii deset minut. Ořechovský útočník se dokázal na levé straně šikovně zbavit Všetečky a ten ve snaze ubránit ho, jej přistrčil rukama. Bohužel už v pokutovém území a byla z toho neodiskutovatelná penalta, se kterou si ořechovský Bednář dokázal poradit s velkým klidem. Ořechov se však ze snížení stavu neradoval dlouho. Záboj na sebe dokázal natáhnout dva bránící hráče a mezi nimi poslal na střed přihrávku nekrytému Radkovi Knee, který si na úrovni pokutového kopu zachoval chladnou hlavu a obhodil vybíhajícího brankáře. To byla pro hostující tým studená sprcha a aktivní hra Ořechova od tohoto momentu začala silně uvadat. Ořechov sice nepřestal bojovat, ale bylo znát, že jeho sebevědomí utržilo značnou trhlinu. Další ránu mohli hosté dostat po několika málo minutách. Po levé straně se vřítil do šestnáctky Florián a v tom, aby dokázal centrovat před bránu mu zamezil obránce pouze skluzem pod nohy a faulem. Ten sice Florián ustál, ale míč mu utekl do zámezí a rozhodčí odpískal pokutový kop. Pavel Řezáč se v této dovednosti zpravidla neplete. I tentokrát dokázal brankáře poslat na opačnou stranu, ale jeho střelu zastavila tyč. Tento neúspěch soupeře na pár okamžiků nastartoval k vyšší aktivitě, ale přišel další rychlý výpad, souboj na pravé straně a dlouhá přihrávka napříč šestnáctkou, kde nebráněný Tomáš Forman dokázal poslat balon zpět napříč šestnáctkou na zadní tyč za záda bezmocného Soustružníka. Tento moment definitivně rozhodl o první a naprosto jednoznačné výhře Želešic v úvodu nové sezony.

Teď pojede Viktorka na horkou půdu do Zbraslavi, která v uplynulé sezoně dominovala soutěži a bojovala s Babicemi až do závěru o postup. Tento zápas napoví, jak na tom Viktoria pro tuto sezonu je.

[Best_Wordpress_Gallery id=“4″ gal_title=“Viktoria Želešice – FK Ořechov 4:1 (1:0)“]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..