Tenis: Viktoria Cup 2016

Už pošestnácté se v sobotu 3.9. sešli želešičtí tenisté, aby změřily síly v turnaji tenisových párů. Poprvé se turnaj uskutečnil na nově zrekonstuovaných kurtech.

Z původně přihlášených dvanácti párů jich nakonec do klání ve dvou skupinách nastoupilo deset. Z obhájců prvenství z předchozího ročníku nastoupil pouze Tomáš Freiberg, kterému namísto Luboše Macha dělal tentokrát parťáka Michael Vybíral. A ani tentokrát nebyl Tomáš daleko od účasti ve finále, když v maximálně vyrovnané skupině zůstal druhý pouze o skóre za vítězi skupiny Honzou Žmolem a Michalem Pavlíčkem. Pouze o skóre skončili na třetím místě i třetí Pavel Pařil a Leoš Gat. Překvapivě až čtvrté místo zbylo na Jardu Vraňana s Markem Tichým a poslední příčku ve skupině obsadila dvojice Veselý a Chytka, kteří tři ze svých proti favorizovaným soupeřům  duelů dokázali dostat do tiebreaku, ale tam ani jednou neuspěli Druhé skupině jasně dominovala dvojice Zdeněk Mička a Tomáš Koláček. Druhé místo si dokázali zajistit Mirek Parák a Pepa Mareček. Ti nemohli v loňském roce kvůli Mirkově zdravotní  indispozici obhajovat prvenství z roku 2014 a tak usilovali o celkový úspěch v znovu tomto ročníku, ale stačilo to pouze na souboj o třetí místo. Poněkud překvapivé bylo třetí místo ve skupině pro dvojici Gargoš, Máša na úkor loňských finalistů Šejnohy s Mlejnkem. Poslední místo ve skupině obsadila dvojice Spitz a Černý.

Souboj o třetí místo, který byl zároveň soubojem tří obhájců titulu z předchozích dvou ročníků ovládla dvojice Parák, Mareček. Ve finále potom byla lepším párem dvojice Koláček s Mičkou, která zvítězila až nečekaně hladce 6:2, když se jejich soupeřům Žmolovi s Pavlíčkem ve finále vůbec nedařilo a soupeři zisk hlavní ceny hodně usnadnili.

Odpolední společenskou část zpestřilo promítání fotek z právě skončeného turnaje, ale i z předchozích ročníků. Kuriozitou byly fotografie ze slavnostního otevření želešických tenisových kurtů v roce 1975 a krátké historické video z doby, kdy tenisové kurty ještě neexistovaly.a na jejich místě byla pouze nevzhledná, plevelem zarostlá plocha.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..