Muži – OK. POHÁR: Sokol Blažovice – Viktoria Želešice 1:2 (0:0)

Branky: Knee (60.), Hlinecký (83.)

Sestava: Kovařík, Řezáč, Hlinecký, Kotouč, Všetečka, Forman, Florián, Karasek, Záboj (89. Hrbáček), Mareček (70. Mach), Knee (75. Hudaňa)

I v dalším kole Okresního poháru narazila Viktoria na soupeře ze 3. třídy. Blažovicím patří po čtyřech odehraných kolech 4. příčka v tabulce a domácím prostředí mohli proti favoritovi z vyšší soutěže nastupovat v klidu. Naopak Viktorii se v soutěži nedaří a potřebovala se v nějakém zápasu chytit. V prvním poločasu byla Viktoria ve všech směrech aktivnější a lepší, jediné co hře chybělo byly branky a bezbrankový stav vydržel až do poločasu, i když příležitosti ke vstřelení branky hráči Viktorie měli. Naopak soupeř branku Želešic prakticky vážněji neohrozil.

Co se Blažovicím nepovedlo v první půli, to se jim povedlo hned na začátku půle druhé. Po dlouhém pasu za obranu se útočící hráč ocitnul v šestnáctce tváří v tvář Kovaříkovi. Želešický golman vystihl směr střely a  nohou ji vyrazil, ale pouze nad sebe a útočník na druhý pokus uspěl. Želešice obdržená branka nepotopila, spíše naopak, želešičtí navázali na hru z první půle a díl to trpělivě zkoušeli dopředu. Soupeř však viditelně začal bránit příznivý stav a snažil se pouze vyrážet k rychlým protiútokům, které ovšem zpravidla nevedly k přesnějšímu zakončení. V šedesáté minutě byl před šestnáctkou soupeře faulován Florián a k přímému kopu se postavil Knee. Jeho střela byla ve zdi tečována a ač mířila do středu branky, domácí brankář už na změnu směru nedokázal zareagovat. Od tohoto okamžiku Viktorka byla jasně lepším týmem, ale převahu dlouho nedokázala přetavit v gĺ. To se povedlo až v 84. minutě svátečnímu střelci Hlineckému, který si před šestnáctkou převzal balon a obstřelil vybíhajícího golmana domácích na zadní tyč. V závěru Želešice s vedením hodně hazardovaly, když se jim nedařilo držet míč na polovině soupeře a dovolily Blažovicím dvě solidní brankové příležitosti, ale v obou případech mířily střely mimo.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..