Muži: Viktoria Želešice – FC Ivančice B 4:2 (2:2)

Branky: Forman 2, Řezáč (penalta), Záboj

Sestava: Kovařík, Nádeníček, Karásek (84. Mareček), Řezáč, Kotouč, Mach (61. Hude), Forman, Florián, Hlinecký, Ulbrich (77. Stehlík), Záboj (88. Hudaňa)

Viktoria otevírala jarní část soutěže proti týmu na jehož hřišti zakončila výhrou 5:3 část podzimní. Vzhledem k postavení v tabulce měla být Viktoria v domácím zápase favoritem, ale Ivančice patří mezi nevyzpytatelné soupeře a v loňské sezoně želešický tým na jeho hřišti deklasovali 1:7. Nicméně tento černý scénář si nikdo s týmu před zápasem nepřipouštěl. V začátku zápasu se hrálo opatrně a ani jeden z týmu se dopředu úplně nehrnul. Nicméně územní převaha Viktorky byla od začátku znát a Želešice byli na polovině soupeře o poznání častěji. Obrovskou příležitost měl po zhruba deseti minutách hry Záboj, který se nečekaně dostal k hlavičce na zadní tyči, ale mířil vedle branky. Druhou dvacetiminutovku zakončili Želešice  obrovským závarem v šestnáctce soupeře. Několikrát se vyznamenal hostující golman po střelách Záboje. Poslední odražený míč poslal na bránu Florián a jeho střele se postavil do cesty hostující hráč, který nešťastně trefil balon rukou a byla z toho penalta. Tu s velkým přehledem proměnil Řezáč. Po pěti minutách to bylo už o dvě branky. Záboj dostal ideální přihrávku za obranu a se zakončením v šestnáctce neměl problém. Vypadalo to na pohodový zápas za tři body. Nebylo tomu tak. Viktorka po druhém gólu vypadla z role favorita dovolila soupeři převzít aktivitu. A ten toho využil maximálně. Nejdříve předvedl Kovařík školácký kiks, kterým namazal soupeři a ten nabídnutou příležitost neodmítl a dvě minuty na to musel pro míč do sítě znovu a znovu to bylo hlavně zásluhou chyby zadáků Viktorky, kterou nabídli soupeři vyrovnání. Z následujícího protiútoku mohlo být sice zase všechno jinak, ale tentokrát měl ivančický golman dobře postavené tyče a u odraženého míče byl dříve, než želešičtí hráči. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Do druhé půle vstoupila Viktoria nejlépe, jak to šlo. Hned v první minutě prošel do šestnáctky Ivančic po levé straně Záboj. O přihrávku si křikl zezadu dobíhající Forman a díky nedůslednosti bránících hráčů byl u míče nejdříve a zcela nekompromisně rozvlnil prudkou střelou síť. To byl povedený začátek. Soupeř si však v první půli vyzkoušel, že není třeba se vzdávat a tak byla v dalším průběhu hry k vidění oboustranně vyrovnaná vyrovnaná hra. Hosté si vypracovali několik solidních příležitostí. V 58. minutě Kovačík dokonale odčinil zaváhání z první půle, když bravurně zlikvidoval ránu z bezprostřední blízkosti a udržel tak Viktorku ve vedení. Domácí se snažili vedení pojistit, ale velké příležitosti si vytvořit nedokázali, Výjimkou byla v 64. minutě Zábojova střela z hranice šestnáctky, která hostujícímu golmanovi nadělala hodně starostí. Na druhé straně zabrnkal znovu na nervy domácím příznivcům Kovařík a jeho minelu řešil na brankové čáře obránce. O chvíli později ovšem domácí golman svůj tým znovu podržel dobrým zákrokem. Definitivní rozhodnutí přišlo až v 84. minutě. Po rychlém přenesení hry po pravé straně se k míči dostal Forman a v souboji jeden na jednoho s obráncem byl úspěšnější. Hostující brankář se pohnul z brány, protože očekával přihrávku napříč šestnáctkou, ale místo ní přišel elegantní oblouček za jeho záda, který stanovil konečný výsledek na 4:2.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..