Muži: Viktoria Želešice – MFK Modřice 1:2 (1:1)

Branka: Gajarský

Sestava: Hrbáček, Řezáč, Hlinecký, Karásek, Kotouč, Mach, Forman, Mareček, Hude (80. Kovařík), Gajarský, Hudaňa

Poslední domácí vystoupení se želešické Viktorii příliš nevydařilo. Želešice nastoupily v hodně redukované sestavě, kde chyběli Florián, Záboj, Knotek, Ulbrich nebo Nádeníček, ale i obdobně nekompletním složení dokázal tým o týden dříve jasně přehrát Popůvky. V sobotním odpoledni však byl za želešickém trávníku k vidění fotbal zápas, kterému sice nechyběla snaha, ale chyběla kvalita a to na obou stranách. Většina hry probíhala od šestnáctky k šestnáctce a brankáři mnoho práce neměli, protože chybělo zakončení. Když už k nějakému došlo, zpravidla bylo nepřesné, nebo nedůrazné a pro golmany nic neřešitelného. Modřice byly po většinu poločasu prakticky neškodné, Želešice se před modřickou branku dostávaly častěji, ale bez efektu. Ve 38. minutě si želešičtí zadáci za účasti golmana neodpustili už skoro tradiční a naprosto zbytečný kiks v rozehrávce, ze kterého Modřice z ojedinělé příležitosti vytěžily gól. Těsně před přestávkou se ovšem podobná situace opakovala i na druhé straně. Míče se zmocnil Gajarský, který ustál faul vybíhajícího modřického brankáře a do prázdné branky vyrovnal.

Ve druhé půli se obraz hry nijak výrazně nezměnil. Soupeř však vycítil, že by v Želešicích mohl uspět a byl o poznání aktivnější, než v půli první, jenže s naprosto tragickou koncovkou. Modřice si sice, zpravidla po rychlých protiútocích, vytvořily několik slibných šancí, ale hráči soupeře nedokázali trefit ani v jasných příležitostech. Bohužel, totéž platilo i na druhé straně. Za zmínku stála snad jen Gajarského hlavička po rohovém kopu, ale ani ta správný směr nenašla. V 77. minutě šly Modřice znovu do rychlého protiútoku po levé straně. Ve sprinterském souboji hráč soupeře naprosto viditelně odstrčil bránícího Macha, který šel k zemi. Rozhodčí však nechal hru pokračovat a zcela osamocený útočící hráč pohodlně obhodil vybíhajícího Hrbáčka a poslal Modřice do vedení. Ve zbytku zápasu byla už vidění jen marná snaha domácích alespoň vyrovnat. Nepodařilo se. A tak se Viktoria rozloučila s domácími příznivci prohrou.

Zbraslav potvrdila v utkání prvních dvou týmu tabulky, že je zaslouženým vítězem letošního ročníku soutěže, když porazila Vev. Bítýšku na jejím hřišti 0:1 (0:1).

V souboji na druhém konci tabulky prohrál poslední poslední Ochoz na hřišti předposledních Zakřan vysoko 5:0 (2:0) a je tak před závěrečným kolem jasným sestupujícím.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..