Muži: Viktoria Želešice – SK Moutnice 10:0 (7:0)

Branky: Řezáč 4, Forman 3, Olša, Kučera, Šimek

Sestava: Horna, Šimek (46. Semrád), Kotouč, Hlinecký, Pindur, Knotek (79. Šmíd), Kvarda, Forman, Olša (46. Mareček), Kučera (73. Všetečka), Řezáč

Fotky ze zápasu 

Želešická Viktoria šla do zápasu s posledním týmem tabulky s respektem a s vědomím, že v uplynulých sezonách měla s týmy z konce tabulky na domácím hřišti zpravidla problémy. Navíc se domácí musei obejít bez dvou opor Floriána a Záboje a proti minulému utkání chyběl i zkušený Ulbrich. K prvnímu utkání v soutěži však nastoupila posila zadních řad Šimek a nová akvizice Pindur. Začátek utkání byl ze strany Viktorie opatrný a soupeř se pokusil o několik rychlých výpadů dopředu, kde ale vždy skončil na pozorných zadácích domácího týmu. Od 10. minuty se obraz hry zcela změnil. Z levé strany se dostal do šestnáctky Olša (v zápisu je chybně označen Horna, který však byl v úvodu zápasu na opačném konci hřiště), který poslal na branku nijak zvlášť důraznou střelu, kterou však golman hostů neudržel a srazil si ji do vlastní sítě. S vedením spadla z domácích veškerá nervozita a začali soupeře jednoznačně přehrávat. Ve 13 minutě ještě skončilo Řezáčovo zakončení jen na brankové konstrukci, ale o minutu později přidal druhou branku Forman a o další čtyři minuty uspěl poprvé i Řezáč. S pohodlným vedením si Viktorka vybrala chvíli oddychu, aby po deseti minutách soupeře znovu přišpendlila před jeho šestnáctkou. Moutnice neměly prakticky žádnou výraznější příležitost. Jediným momentem, kdy domácím příznivcům zatrnulo, byl moment, kdy si nerozuměl Šimek s Hornou a mohl z toho být vlastní gól, ale Horna napodruhé situaci zachránil. Ve 28. minutě se výstavní dělovkou představil domácím příznivcům Šimek a zvýšil na 4:0. Za dalších deset minut přidal druhou svou druhou branku Řezáč. Moutnice se nebyly schopny vymanit z tlaku a kupily se chyby v rozehrávce. Jednu z nich využil Kučera, který sledoval malou domů hostů a donutil brankáře k chybné rozehrávce, která skončila gólem na 6:0. A to ještě nebylo v první půli vše. V úplném závěru přidal další gól Forman.

Ve druhé půli dostal příležitost Ondra Mareček a do želešického dresu se po dlouhé době oblékl taky Hugo Semrád, který se vrátil na soupisku Želešic, kde v minulosti již několikrát působil. Zápas byl prakticky rozhodnut a tak se domácí na začátku nikam nehnali, ačkoli z řad fanoušků zaznívalo přání, aby tým přidal ještě tři branky a uhrál dvouciferný výsledek. Sympatická byla snaha soupeře, který to ani s děsivým skóre nezabalil a snažil se alespoň o korekci výsledku a čestný úspěch. Na rozdíl od první půle se hosté i k několika střelám dostali, ale Horna byl vždy na místě a dokázal si se všemi příležitostmi soupeře poradit. V 60. minutě však Moutnice znovu zchladil Řezáč. Po faulu na levé straně zahrával standardku Knotek a jeho povedenou střelu vytěsnil golman jen na břevno. U odraženého míče byli nejdříve Semrád s Řezáčem a druhý jmenovaný byl posledním, kdo se míče dotkl před brankovou čarou a mohl se radovat s hattricku. O další čtyři minuty později získaly Želešice výhodu pokutového kopu a ten s přehledem proměnil Forman, který tak taky završil hattrick. V poslední desetiminutovce předvedli želešičtí několik dalších povedených akcí. Desátou branku vstřelil Kvarda, když želešičtí zcela rozebrali obranu hostů a Lukáš ve skluzu pálil do prázdné branky. Přihrávka od Řezáče však přišla do ofsajdové pozice a branka nebyla uznána. V 89. minutě si oba hráči role vyměnili. Kvarda se na levé straně zbavil obránce a z hranice šestnáctky poslal výstavní centr před branku, kde nejvýše vyskočil Řezáč a  hlavou stanovil definitivní podobu výsledku na málokdy vídaných 10:0 (připravena na to nebyla ani výsledková tabule).

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..