Muži: FC Ivančice B – Viktoria Želešice 2:1 (0:0)

Branka: Hude

Sestava: Horna, Kotouč, Hlinecký, Pindur, Knotek, Forman, Kučera, Záboj, Hude, Mareček (46. Semrád), Řezáč

Co tohle, proboha, bylo. Vypadá to, že Viktorka je zas tam, kde v předchozích sezónách a tam, kde jsme ji letos určitě vidět nechtěli. Produkuje sice solidní fotbal, mačká soupeře, ale bez efektu. Je pěkné nastřílet neškodnému soupeři deset branek, ale podobně neškodné byly po většinu zápasu i Ivančice a tady už to dopředu značně skřípalo a nakonec to ještě výrazněji zaskřípalo vzadu a je z toho druhá naprosto zbytečná prohra na hřišti soupeře a zbytečná ztráta bodů.

Do zápasu šel želešický tým bez dvou hráčů, Kvardy a Floriána. V úvodu však nic nenasvědčovalo tomu, že by tito dovolenkáři měli týmu chybět. Viktoria od začátku svého soupeře zcela jednoznačně přehrávala. Už sedmé minutě se do nadějné střelecké pozice dostal Hude, ale jeho pokus mířil mimo. Hned o minutu později měl Hude další obrovskou příležitost, když převzal balon kousek za polovinou, dostal se za obránce  postupoval sám na branku, ale jeho střelu vybíhající brankář domácích vystihl a vytlačil na roh.Soupeř se povětšinou pouze bránil a zakopával do autů, nebo v tísni na rohové kopy. Příležitostí z rohových kopů měli želešičtí požehnaně, ale nebyli z nich prakticky vůbec nebezpeční. Soupeř pokud se dostal na polovinu Želešic, končil daleko před pokutovým územím, do zakončení se prakticky nedostal. Ve 20. minutě se po autovém vhazování dostal ke střele Forman, ale jeho střela, na kterou se golman Ivančic jen ohlédl skončila těsně vedle. Podobně se dařilo i Zábojovi ve 27. minutě, když po Marečkově přihrávce na hranici šestnáctky pálil rovněž o několik decimetrů vedle. O minutu později šel sám do rozhozené obrany Řezáč, ale namísto střely volil  asi zbytečnou přihrávku na nabíhajícího spoluhráče, který se však ke střele nedostal. Potom dokázal zahrozit i soupeř, když ve 30 minutě na želešickou branku mířila asi první přímá střela. Ta však šla do středu branky a Horna si s ní jednoduše poradil. Potom patřilo hřiště znovu Viktorii a zdálo se být jen otázkou času, kdy to tam spadne. Ale nespadlo.

Do druhé půle šel soupeř o poznání odvážněji, než do té první. Hráči Ivančic poznali, že se se soupeřem dá hrát a daleko častěji se pouštěl do útočení a hra se proti první půli značně vyrovnala. Želešice se podstatně hůře dostávali před branku soupeře, ale byly to stále ony, kdo měl v zápase navrch. Dočkaly se až v 75. minutě, kdy Záboj zatáhl po levé straně míč do strany a procpal se s ním do šestnáctky, tam po jeho střele vznikl závar před brankou ve kterém se nejlépe zorientoval Dominik Hude a z hranice pokutového kopu poslal odražený míč do odkryté sítě. Konečně. 1:0. O další čtyři minuty později mohlo být rozhodnuto. Semrád šikovně podržel míč, našel v šestnáctce ideálně Záboje, ale jeho střela se jen olízla o spodní část břevna a míč se vrátil do hry, avšak do míst, kde nebyl nikdo z útočících hráčů. A potom přišla sprcha a to nejen v podobě deště. V 83. minutě nechali želešičtí zadáci po dlouhém nákopu od branky zcela nekrytého hráče soupeře zpracovat míč a rozehrát a po zpětné přihrávce se tentýž hráč trefil parádní ranou z první k tyči. Horna si na balon sice sáhl, ale odvrátit pohromu nedokázal. Za další tři minuty znovu zmatek a nedůslednost v zadních řadách dovolili soupeři zakončit. Dvě střely dokázal Horna bravurně zlikvidovat, ale proti třetí ?!? už neměl šanci. Závěrečný tlak Viktorky už byl hodně křečovitý a bezzubý a alespoň k vyrovnávací brance nevedl. Viktoria si ovšem zápas prohrála už v první polovině, kdy nedokázala neškodného a v tu dobu bojácně hrajícího soupeře popravit. Fotbal se hraje na góly a nikoli na krásu a gólů dal o jeden více soupeř, a ačkoli většinu zápasu tahal za kratší konec, body bere on.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..