Muži: Baník Zbýšov – Viktoria Želešice

Branky: Forman (27), Husák (51), Knotek (55), Starý (85)

Sestava: Kovařík, Kotouč, Hlinecký, Florián, Kvarda, Husák (86. Hudaňa), Knotek (71. Starý), Forman, Záboj, Kučera (80. Všetečka), Řezáč (78. Karásek)

Zbýšovu se na domácím hřišti v jarní části daří a prozatím neprohrál.. O body obral i Vev. Bítýšku a tak před Viktorkou nestál lehký úkol. Od začátku zápasu však byla Viktoria tím týmem, který diktoval tempo zápasu a byl dopředu výrazně aktivnější a hlavně nebezpečnější. Na první braku se však čekalo skoro půl hodiny. Ve 27. minutě kryl domácí golman a obránci předchozí střely ze skrumáže v pokutovém území, ale třetí v pořadí, kterou vyslal Forman už v síti skončila. Stoprocentní gólovku měl těsně před pauzou po parádní individuální akci Záboj, ale tváří v tvář gomanovi poslal střelu přímo do něj.

Ve druhé půli byla převaha Želešic ještě viditelnější. Domácí spoléhali pouze na dlouhé nákopy a případné brejky, ale končili až na výjimky u hostujících obránců nebo v ofsajdovém postavení. V 51. minutě zůstal asi 20 metrů před brankou Zbýšova nikým neatakovaný Husák. Když zjistil, že nemá nikoho, komu by přihrál, napřáhl a vypálil. A balon doplachtil přesně do horního růžku soupeřovy branky. Už 55. minutě přišla další skrumáž v pokutovém území a z malého vápna doklepával do branky Knotek. Druhá a třetí branka přinesly želešickým hráčů potřebný klid a fotbalem se viditelně bavili. Aktivitou sršel na levé straně Florián, ale žádný z jeho centrů spoluhráči ke skórování nevyužili. Stoprocentní šanci měl po individuálním postupu od poloviny hřiště Řezáč, ale těsně minul. Zřejmě však převzal míč v ofsajdovém postavení, takže fotbalový pánbůh byl spravedlivý. V závěru na pravé straně předvedl vzorový únik Kvarda, poslal přesný centr před branku, kde ho na přední tyči nekompromisně poslal do sítě Starý a stanovil konečné skóre zápasu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..