Muži: Viktoria Želešice – SK Tuřany 3:1 (3:0)

Branky: Florián (3), Řezáč (12), Záboj (44)

Sestava: Sára, Kotouč, Hlinecký, Kvarda, Florián, Husák, Dufek (90. Semrád), Kučera (68. Kučera), Forman, Záboj, Řezáč (89. Starý)

Viktoria nastupovala do dalšího domácího zápasu v téměř ideální sestavě, obejít se musela pouze bez vykartovaného střelce Němce, který dostal stop na jedno utkání. A vstup do zápasu vyšel Viktorce parádně. Už ve třetí minutě dostali domácí výhodu rohového kopu. Forman poslal míč po zemi před šestnáctku. Hostující zadáci na tuto variantu zareagovali příliš pozdě a tak měl nabíhající Florián dostatek času na střelu. Tu ještě přizvedl v pokutovém území bránící hráč a golman Tuřan byl naprosto bezmocný. A Želešice se tentokrát s rychlým jednobrankovým vedením nespokojily a dál mačkali soupeře na jeho polovině. V 6. minutě se po Kučerově přihrávce dostal do další slibné situace Florián, ale byl z toho jen další roh. O chvíli později měl dobrou střeleckou pozici na vápně Dufek, ale jeho střela postrádala důraz a golman si s ní poradil celkem snadno.V 10. minutě šikovně sklepl na šestnáctce Řezáč míč Kučerovi, ale i jeho střela byla snadnou kořistí pro brankáře. Ve 12. minutě to už ale vyšlo. Po pravé straně zatáhl míč Kvarda a poslal dlouhý centr, který skončil na protější straně v autu. Ten rozehrál Kučera a Florián poslal centr do šestnáctky, kde ho důrazný Řezáč uklidil hlavou do sítě. Hosté reklamovali, že autové vhazování mělo být naopak, ale rozhodčí po poradě s pomezním branku potvrdil. Želešice si vzaly po druhém gólu krátký oddychový čas, ale po chvíli začali znovu soupeře trápit před jeho pokutovým územím. Další příležitost si vytvořil ve 21. minutě Florián. Jeho ránu po zemi golman dokázal pohotově vyrazit, avšak do vlastního hráče a nechybělo mnoho, aby balon doputoval do sítě. Ve 23. minutě se blýskl povedenou střelou Kvarda, o minuto později byl na hranici šestnáctky sražen Záboj. Chvíli se diskutovalo o pokutovém kopu, ale nakonec zahrávali domácí přímý kop. Dufek však trefil pouze zeď soupeře. V závěru poločasu si na Řezáčovu přihrávku do šestnáctky šikovně naběhl Záboj a v zakončení nezaváhal.

I do druhé půle vstoupili domácí velmi dobře a pokračoval obrázek z prvního poločasu. V 52. minutě si na dlouhý Formanův pas naběhl Řezáč a hlavou poslal míč do sítě. Ale radost netrvala dlouho. protože rozhodčí odmávali a následně zapískali ofsajd. Aktivita Viktorie postupně opadla a hráči se soustředili především na bránění příznivého stavu. Paradoxně tím dovolili soupeři více, než v dosavadním průběhu. V 65. minutě se Tuřanskému útočníkovi povedla pohledná individuální akce, při které přesprintoval svého strážce a přesnou střelou po zemi na zadní tyč překonal vybíhajícího Sáru. Víc toho však Viktorka soupeři nedovolila, i když ten dokázal bojovat až do konce. Nepříjemným momentem utkání bylo zranění Dominika Huhedo, který po vystřídání vydržel na hřišti jen několik málo minut a v souboji o míč špatně došlápl a musel ze hry.

Přibice potvrdily svou kvalitu a odvezly si tře body ze Znojma, kde ve druhé půli během čtyř minut otočily vývoj západu. Viktorce patří i nadále 2. místo tabulky s jednobodovou ztrátou.Třetí Vev. Bítýška si dokázala odvézt bod z venkovního utkání Podolí za remízu 1:1, když ještě v 90. minutě vedla. Želešice tak zvýšily nepatrně svůj náskok  na dva body. Popředí tabulky patří i nadále nováčkům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..