Muži: Viktoria Želešice – FOTBAL Jevišovice 3:0 (1:0)

Branky: Němec 2 (36, 60), Dufek (51)

Sestava: Sára, Kotouč, Hlinecký (86. Hlinecký), Záboj, Florián, Dufek, Husák, Forman (79. Karásek), Kučera (57. Kvarda), Řezáč (71. Hude), Němec (79. Starý)

Viktoria nastoupila v dalším utkání proti soupeři, který se sice pohyboval před utkáním ve spodní polovině tabulky, ale v poslední třech kolech bodoval naplno. Želešice vstoupily do utkání aktivně a hned na úvod se mohly radovat. Řezáč vyhrál osobní souboj před vápnem a šikovně přistrčil Kučerovi, který však nastřelil pouze tyč. Soupeř však hned vzápětí předvedl, že nepřijel do Želešic jen bránit a bude chtít hrát otevřenou partii. Jevišovice vybojovaly roh a nedobře pokrytý hráč se dodtal k zakončení hlavou, naštěstí mířil vedle. I další příležitost si vytvořil soupeř. Po rychlém protiútoku přišel centr po zemi. Kotouč sice nedovolil nabíhajícímu hráči zakončit, ale ani nedokázal balon odvrátit a ten pokračoval napříč pokutovým územím. Překvapený Záboj ve snaze míč ve vlastní šestnáctce před soupeřem odehrát trefil vlastní tyč. Ufff. Na druhé straně předvedla o chvíli později rychlý výpad Viktorka. Forman poslal do běhu Kučerovi, ten přesnou přihrávkou našel Řezáče, který ještě přistrčil nabíhajícímu Dufkovi. Ten však pálil nad. Třetí desetiminutovka patřila Želešicím, ale bez gólového efektu. Do slibné šance se dostal Němec, ale mířil vedle. Tentýž hráč se postavil k přímému kopu, ale našel jen připraveného golmana. Viktorka měla opticky navrch, ale působila stále více těžkopádně a marně hledala skulinu v obraně Jevišovic.Soupeř toho využíval k rychlým protiútokům. Ve 28. minutě zahrozil poprvé, když domácí vyrobili ;kiks na vlastní polovině, rychlonohý útočník se dostal za obranu  a Sára měl plné ruce a hlavně nohy práce, aby střelu zlikvidoval. O pár minut později musel Sára řešit podobnou situaci. Znovu předvedl výtečný zákrok. V pokračující akci potom na poslední chvíli hasil požár před vlastní brankou Kotouč. Ten v poslední chvíli ukopl soupeři míč z pozice, kdy by pálil do odkryté branky. Kotouč zdánlivě ztracený míč zastavil ještě na hřišti a založil od rohového praporku novou akci. Následoval dlouhý pas na šestnáctku soupeře. Bránící hráč míč vyhlavičkoval jen nad sebe. Hráči Jevišovic si dávali přednost, kdo půjde do dalšího souboje o míč a nechali Němcovi dostatek prostoru, aby si míč zpracoval, vystřelil a otevřel skóre zápasu. Viktorka se vzpamatovala a vytvořila si i další příležitosti. Kučera sám před brankou však nechal jen vyniknout hostujícího golmana, Řezáč o pár okamžiků později pálit v dobré pozici nad. Řezáč před koncem poločasu úřadoval i ve vlastní šestnáctce, kde po závaru odvracel nebezpečný balon.

Bylo zjevné, že soupeř i přes trochu nešťastně prohraný první poločas cítí, že by si ze Želešic alespoň bod odvézt mohl, a to domácí ve druhé půli jednoduché mít nebudou. Želešice se však hned od začátku do soupeře zakously o poznání důrazněji, než v první půli. Ve 48. minutě si s obránci na levé straně pohrál Husák, přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Formana, ale ten pálil nad. V  50. minutě se na pravé straně dostal k míči Kučera. Zdálo se, že se nechal bránícímu hráči vytlačit k rohovému praporku a z akce nic nebude. Kučerovi se však podařilo vrátit míč dozadu na Záboje a ten poslal z první načechraný centr do šestnáctky, kde si na něj parádně naběhl Dufek a hlavou poslal míč za bezmocného golmana. Výstavní trefa. Hned v další akci předvedli želešičtí hráči další pohledný fotbalový moment. Řezáč vybojoval na levé straně míč, přistrčil na Němce, ten šikovně prodloužil na Formana, kterému však míč v rozhodujícím momentu odskočil. K balonu se však dostal Husák a střelou z blízka vyprášil rukavice brankáři. I v další akci účinkoval Husák, který se znovu prosadil na levé straně a poslal centr na hlavu Němcovi. Ten však trefil pouze brankovou konstrukci. Z rychlého protiútoku mohli snížit hosté, ale Sára předvedl další skvělý zákrok. V 60 minutě přišel dlouhý nákop z vlastní šestnáctky. Bránící hráč Jevišovic balon pouze přizvedl a poslal do brejku Řezáče. Ten se  na levé straně zkušeně zbavil svého pronásledovatele a poslal milimetrovou přihrávku na nabíhajícího Dufka. Ten akci ještě vyšperkoval přihrávkou na Němce, který zakončoval do prázdné brány. Po této brance do té doby odhodlaný soupeř rezignoval a zbytek zápasu patřil Viktorii. V 73. minutě zkusil drzou kličku v šestnáctce Záboj a skončil na trávníku. Za příznivého stavu dostal na penaltu důvěru střídající Hude, ale jeho střelu golman vystihl. Nádherný pas napříč hřištěm. kterým našel střídajícího Kvardu předvedl v 78. minutě Forman. Kvarda potom neméně povedeným centrem našel Němce, který však trefil jen do brankáře. Další obrovskou šanci měl Hude, který seprocpal za obranu, ale znovu ho vychytal golman. Pohlednou individuální akci předvedl Kvarda, ale na důraznější zakončení už neměl dostatek sil. Potom znovu nechal vyniknout brankáře Hude, při kterém tentokrát střelecká štěstěna nestála. Brankou neskončila ani Zábojova rána.V úplném závěru mohli přece jen hosté ještě upravit skóre, ale proti byl Sára, který jedovatou střelu vytěsnil nad svou branku.

Želešice udržely domácí neporazitelnost a v tabulce zvýšily svůj náskok o další bod na šest bodů. Veverská Bítýška porazila druhé Přibice a odsunula je až na 4. příčku, když je samo  o skóre přeskočila. Výprask 8:1 (5:0) utrpěl v Blížkovicích příští soupeř Vikorie, Šatov. Tři body z Podolí si odvezly Pohořelice a poskočily na druhou příčku. Soubojem s Pohořelicemi zakončí Viktorka podzimní část soutěže v domácím duelu za dva týdny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..