Muži: SK Újezd u Brna – Viktoria Želešice 0:2 (0:1)

Branky: Řezáč (22), Hude (58)

Sestava: Sára, Kotouč, Hlinecký, Záboj, Kvarda, Dufek, Forman, Kučera, Hude (78. Karásek), Němec (86. Všetečka), Řezáč (84. Starý)

Viktorka k dalšímu venkovnímu zápasu nastupovala bez tří hráčů základní sestavy. Chyběl
kapitán týmu Florián, ve středové řadě Husák a taky jarní posila Táborský. Dopředu nastoupil od začátku Řezáč který na podzim 3 branky a od začátku dostal příležitost i Hude. Po oboustranně trochu opatrném začátku převzaly brzy iniciativu Želešice a byly aktivnějším týmem, ale soupeř pozorně bránil. Viktorka se do zakončení dostávala, ale míče byly většinou zblokované, nebo si s nimi domácí golman dokázal bez větších problémů poradit. Újezd se sice pokoušel o rychlé výpady, ale většinou se v první půli do zakončení, z kterého by hrozila branka nedostal. Ve XY minutě se ale domácím nepodařilo míč ze strkanice před brankou ani na několikrát vyhodit a ten se po Řezáčově zásahu došoural za brankovou čáru. Takový ušmudlaný gól, ale venku se počítá všechno. Do poloviny si Želešice dokázaly ještě několik solidních příležitostí vytvořit, ale k dalšímu úspěchu žádná z nich nevedla.

Druhá půle se od té první nijak zásadně nelišila. Soupeř byl v úvodu možná aktivnější a dokázal si vytvořit dobré příležitosti, které musel Sára likvidovat, ale opticky měla převahu stále Viktorka, která byla na polovině soupeře o poznání častěji. V XY minutě získaly Želešice výhodu rohového kopu. Po centrovaném míči vznikl v pokutovém území závar. Jeden z bránících hráčů zasáhl míč rukou, ale rozhodčí nereagoval a nechal hru pokračovat. Třetí nebo čtvrtý odraz míče od bránících hráčů nasměroval do branky Hude. Míč sice neskončil až v síti, protože jej domácí golman vytáhl zpět před branku, ale podle posouzení pomezního to bylo už v okamžiku, kdy míč přešel brankovou čáru. Domácím se tento výrok vůbec nelíbil, ale změny verdiktu se přes protesty od hlavního arbitra nedočkali (nutno říci, že asi nikdo z hráčů ani diváků nebyl v postavení, aby dokázal posoudit, jestli míč v brance opravdu byl celým objemem). Hráče Újezda tato „křivda“ nakopla a snažili se zvýšit tlak a s výsledkem ještě něco udělat. Často to však bylo za cenu tvrdosti za hranicí pravidel a hráči Viktorky si to nechtěli nechat líbit. Výsledkem byla rozkouskovaná a často přerušená hra, která hostujícímu týmu vyhovovala a bez větších komplikací si došel pro důležité 3 body z venku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..