Muži: SK Tuřany – Viktoria Želešice 1:2 (1:1)

Branky: Němec 2 (32, 75)

Sestava: Sára, Kotouč, Hlinecký, Florián, Kvarda, Husák, Dufek (75.Hude), Forman, Kučera (90. Všetečka), Řezáč (90. Starý), Němec

Želešice v posledním kole porazily třetí Přibice a ty na třetí příčce vystřídal tým z Tuřan, který si přivezl cenný skalp v podobě tří bodů za výhru z Blížkovic. Znovu tak Viktorka nastupovala proti třetímu týmu tabulky.

Do sestavy se vrátil Dufek, ale želešický tým se tentokrát musel obejít bez Záboje. Od začátku zápasu bylo znát, že proti sobě nastoupily týmy z popředí tabulky. Želešice působily fotbalověji, ale nedá se říci, že by soupeře výrazně přehrávaly. Tuřanští nechávali Viktorku hrát a sami se pokoušeli spíše o rychlé výpady, než o nějakou postupnou hru dopředu. V 18. minutě zahrávala Viktoria přímý kop zhruba dva metry před vápnem. Forman trefil bránu, ale mířil přesně doprostřed, kde stál připravený golman soupeře. O dvě minuty později předvedl tentýž hráč na hranici šestnáctky ještě povedenější ránu, ale tentokrát se brankář soupeře blýskl parádním zákrokem a vytáhl míč mimo branku. V těchto okamžicích začínala mít Viktorka jasně navrch, jenže ve 25. minutě udeřilo na druhé straně. Několik drobných nedorazů na polovině hřiště a soupeř se dostal snadno do šestnáctky a po přesné střele k tyči i do vedení. Želešice se hned po rozehrávce vrhli do snahy o vyrovnání. Do velké příležitosti se dostával v 27. minutě Kvarda, jenže s pomocí soupeře se v pokutovém území ocitl na trávníku a nedokázal zakončit. Rozhodčí však tento souboj vyhodnotil jako čistý a hra pokračovala dále. Za několik okamžiků poslal Kvarda do vápna povedenou přihrávku Němcovi, ten však v dobré pozici mířil vedle. Ve 30. minutě se na pravé straně prosadil v souboji Řezáč a poslal přesný centr na malé vápno, kde našel nekrytého Němce, který ve výskoku trefil míč přesně a srovnal.

Po burácení v šatně vstoupily Želešice do druhé půle aktivně a svým pohybem dělali hráči Viktorky soupeři problémy, ale bohužel to nevedlo k žádnému vážnějšímu ohrožení soupeřovy branky. Želešičtí hráči se trochu prali i s terénem, protože bylo vidět, že jim nezvykle často balon odskakuje. Byl to více úporný boj, než hezká fotbalová podívaná. Z úvodního tlaku hostující tým nic velkého nevytěžil a Tuřany postupně začaly srovnávat krok. V 60. minutě měly Tuřany stoprocentní gólovku, ale střela z ideální pozice mířila vysoko nad. Hráči Viktorky jako by trochu propadli panice a v následující desetiminutovce byl soupeř lepší, byl častěji u míče a dokázal si vytvořit i další příležitosti. V 69. minutě mířila střela hlavou jen těsně vedle, o minutu později střela zdálky zazvonila o břevno Sárovy branky a soupeř byl jasně na koni. V 75. minutě přišel dlouhý odkop z vlastní půle, který si kousek za půlící čarou zpracoval Němec a poslal vysoký oblouček směrem na branku. Na hranici pokutového území stojící golman Tuřan se za ním dokázal jen ohlédnout a s ostatními sledoval, jak po odrazu od země skončil v domácí síti. Želešice otočily stav zápasu na 1:2. Domácí věděli, že na svého soupeře mají, ale branka, kterou obdrželi v okamžiku, kdy byli oni aktivnějším týmem jim přece jenom vzala vítr z plachet a už to dopředu nebylo ono. A na hřišti se začalo přiostřovat a často přerušovaná hra vyhovovala pochopitelně více Viktorce. Přesto se domácí ještě do jedné, dvou dobrých příležitostí dostali, ale zůstalo jen u příležitostí. V úplném závěru došlo na celkem běžný souboj u postranní čáry před domácí střídačkou. Nejdříve byl faulován želešický Kučera, bez reakce rozhodčího, vzápětí v pokračujícím souboji fauloval on. Došlo ke strkanici a domácí tuto situaci poněkud neustáli. Rozhodčí trestal (asi zcela správně) žlutou kartou na obou stranách, ale trochu mu unikl hráč z lavičky, který se do strkanice celkem agresivně zapojil ačkoli neměl na hřišti co dělat. Tento incident měl ještě dohru po skončení zápasu, kdy tentýž hráč zcela nesmyslně napadl Radima Kučeru při děkovačce s diváky a byla z toho naprosto zbytečná vřava.

Želešice dál vedou tabulku o šest bodů před druhými Pohořelicemi. Ve víkendovém programu zaváhali další pronásledovatelé. Pro Tuřany to znamená, že zůstaly na třetí příčce, ale bodově se na ně dotáhly Přibice, které remizovaly se Znojmem 1:1 (1:0) a taky Vev. Bítýška, která remizovala doma s Podolím 1:1 (0:0). Všechny tři týmy mají 33 bodů a ztrácí na druhé Pohořelice 11 a na první Viktorii už 17 bodů. Do konce soutěže se hraje o bodů 18 a tak se boj o prvenství zúžil prakticky už jen na dva týmy na čele tabulky.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..