Muži: Viktoria Želešice – TJ Horní Kounice 6:2 (3:0)

Branky: Řezáč 2 (14, 38), Kučera (22), Starý 2 (71, 86), Němec (81)

Sestava: Sára (84. Kovařík), Kotouč, Hlinecký, Florián, Kvarda (46. Němec), Kučera (65. Starý), Forman, Husák, Záboj, Táborský, Řezáč (63. Hude)

Vzhledem k tomu, že česká hokejová reprezentace hrála s Ruskem na mistrovství světa o třetí místo, sešlo se na hřišti méně příznivců než je v této sezóně zvykem. A při vší úctě k soupeři, se dá jeho výkon popsat parafrází ze Stopařova průvodce galaxií: převážně neškodní.

Želešice měly hned od začátku navrch. Už ve třetí minutě se zprava prosadil Kvarda a poslal povedenou přihrávku před branku. Ta však po teči obránce mířila mezi nabíhající želěšické hráče. Želešice v úvodním tlaku vytrvaly. Výsledkem bylo několik vybojovaných rohových kopů, ale bez efektu v zakončení. V 9. minutě měl hodně blízko k brance Řezáč. Ten dostal přesnou přihrávku napříč šestnáctkou a zůstal zcela nekrytý před golmanem, ale ani nadvakrát ho nedokázal překonat. Poprvé pálil z blízka do něj, na druhý pokus o lob strážce kounické branky dosáhl. O minutu později se individuálně prosadil Táborský, ale v dobré pozici pálil nad. Tentýž hráč byl o pár minut později u . Kučera vybojoval na polovině zdánlivě ztracený balon, posunul na Táborského, který se znovu procpal do šestnáctky a vystřelil. Jeho střela se od bránících hráčů odrazila a Řezáč neměl problém poklidit míč do prázdné branky. V 17. minutě mohla spolupráce dvou posledně jmenovaných znamenat druhý gól. Aktivní Táborský znovu pálil jen do bránících hráčů, Řezáč se protlačil za obránce a stihl vystřelit, ale brankář soupeře dokázal zkrátit střelecký úhel a střelu nohama zlikvidovat. Viktorka byla jasně lepším týmem, ale chtělo to pojistku.Dvě pohledné akce rychle po sobě vypracoval na pravé straně Kvarda. Poprvé však mířila přihrávka Táborskému na paty, ve druhém případě se prudká přihrávka odrazila od hráčů a kounický golman ji vyrazil jen díky tomu, že stál  tam kde stál.  Ve 22. minutě to však už vyšlo. Po ose Forman, Husák se balon dostal ke Kučerovi, ten si na vápně šikovně obhodil obránce a přízemní střelou napříč brankou zvýšil na 2:0.Za pár chvilek se po rohu dostal ke střele z šestnáctky Kvarda a mířil jen těsně vedle. Tempo hry trochu ochablo, ale Želešice měly pořád navrch. Ve 38. minutě byl na hranici šestnáctky faulovaný Záboj. Ke střele se postavilo Florián a Forman. Tím kdo vystřelil byl Aleš Florián, který po zemi propálil zeď, ale golmana nepřekonal. Brankář však míč neudržel a odražený balon pohotově dorazil do sítě Řezáč.

Se začátkem druhé půle začalo i prodloužení zápasu Česko – Rusko na hokejovém MS a tak velká část diváků sledovala více hokej na obrazovce v hospůdce, než dění na hřišti. A hráči jako by se rozhodli s dalšími góly počkat až se v Bratislavě dohraje. V 71. minutě se o zvýšení náskoku Želešic postarali střídající hráči. Hude sklepl Floriánovi, ten se rychlým sprintem procpal do šestnáctky, kde poslal prudkou přihrávku na malé vápno Starému, který usměrnil míč přesně. O minutu později měl po pohledné akci, kterou založil Němec velkou příležitost Hude, ale mířil vedle. V 74. minutě se dokázali prosadit i hosté. Kotouč upadl při souboji v šestnáctce a tím dovolil soupeři zakončit. Střelu by Sára zřejmě bez problému chytil, ale tak se otřela o záda blokujícího Hlineckého a obloučkem zapadla do domácí branky. Že se v závěru žádné drama konat nebude ukázalo domácí po pár minutách na opačné straně. Táborský, který na pravé straně jasně přehrával svého strážce poslal dlouhý centr do vápna a tam si s ním zkušeně poradil Němec. Ke konci už hrála Viktorka hodně bezstarostně a tak se soupeři podařilo ještě jednou uspět. Hosté předvedli pohlednou fotbalovou akci, dokázali si vytvořit prostor v pokutovém území Želešic a snížili na 5:2. To však ještě nebyl konečný účet. V 86. minutě se znovu napravo prosadil Táborská, poslal parádní centr napříč šestnáctkou, kde si na něj naběhl Starý a ještě povedenější bombou z voleje rozvlnil pošesté síť za zády kounického golmana. V úplném závěru se mohl ještě prosadit Němec, ale trefil jen před sebou stojícího Starého.

Želešice získaly důležité a skoro povinné 3 body na domácím hřišti. Totéž se očekávalo v Moravském Krumlově, kde s posledními domácími hrál 2. tým tabulky z Pohořelic a nikdo nepochyboval, že si hosté odvezou z tohoto zápasu 3 body. Po poločase však Krumlov vedl 2:1 a na konci byl výsledek překvapivých 2:2. To znamená, že Viktorka má tři kola před koncem soutěže náskok už velmi sympatických 8 bodů. Slavit ještě nemůžeme, ale Viktoria má vše ve svých rukách, respektive na svých kopačkách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..