Muži: Viktoria Želešice – Sokol Střelice 4:2 (1:0)

Branky: Knee 2, Florián, Hlinecký

Sestava: Kovařík, Řezáč, Všetečka, Knotek (68. Hrbáček), Hlinecký, Karásek, Forman, Florián, Mareček O. (85. Starý), Záboj, Knee (73. Hudaňa)

Viktorka doma bodovala naplno pouze v úvodním derby s Ořechovem, potom zklamala domácí příznivce naprosto zbytečnou prohrou s TJ Ochoz a ve třetím domácím utkání doslova ubojovala bod v souboji s Vev. Bítýškou.  V posledním kole si ale spravili hráči Viktorie chuť vysokou výhrou v Blučině, ačkoli museli otáčet nepříznivý stav 0:2 a přece jen se dokázali odpoutat od spodních příček tabulky. Víkendový soupeř, Střelice, měl před výkopem náskok dvou bodů a tak bylo jasné, že v případě zisku všech bodů Viktoria minimálně tohoto soupeře v tabulce přeskočí.

Filmovou terminologií to v podání Viktorie vypadalo na klidný rodinný film s poněkud zdlouhavým začátkem bez vážnější zápletky. Tu vnesl do zápasu až ve 35. minutě Knee, když otevřel skóre na 1:0. Do druhého dějství vstoupila Viktoria s velkou chutí příznivé skóre rychle vylepšit. Obrovskou šanci si znovu vypracoval Knee, když se uvolnil před šestnáctkou a postupoval sám na golmana soupeře, který ho pří pokusu o kličku poslal k zemi. Paní rozhodčí, která se zapomněla někde na středovém kruhu však vynesla prapodivný verdikt a nechala z místa přestupku zahrávat soupeře, ale domácího hráče nijak nenapomenula, ačkoli měl v případě, že se nejednalo o faul na něj vidět žlutou kartu. Knee si ovšem vše vynahradil o několik okamžiků později, kdy se skvěle na levé straně uvolnil Záboj a poslal přesnou přihrávku na malé vápno, kde si s ní Knee věděl rady. O chvíli později nebyl Radek Knee daleko od hattricku, když si před vápnem došel pro faul Florián a nařízený přímý kop, který zahrával právě Knee skončil o pár centimetrů vedle tyče. Želešice pokračovaly v pohledné útočné hře i nadále. A  odměnou byla další branka. Když nevíš co s balonem, tak vystřel znovu platilo. Florián na hranici pokutového území neměl komu přihrát, tak napřáhl a ladným obloučkem přehodil hostujícího brankáře, který se mohl jen dívat, jak se míč otřel o břevno a zaplul do sítě.Stav 3:0 napovídal, že dál už to bude zase ten poklidný rodinný film, ale nebylo tomu tak docela. Do další šance se sice řítil střídající Hrbáček, ale trochu zbytečně volil před pokutovým územím přihrávku místo dalšího postupu a z příležitosti nebylo nic. Naopak, na druhé straně hostující hráč pozorně sledoval, jak překonal střelického golmana Florián a dokonale ho napodobil. Ojedinělá šance, ojedinělý gól. Nic se neděje. Ale dělo se. Domácí se až příliš uchlácholili pohodlným vedením deset minut před koncem a soupeř toho dokonale využil. Závar v domácí šestnáctce, nedůsledně odehraný balon a bylo to rázem jen o gól, soupeř dokonale na koni a z pohodové odpolední podívané bylo rázem drama s prvky akčního thrilleru, když to na trávníku začalo pěkně jiskřit. V tom na sebe roli hlavního hrdiny vzal Ondra Hlinecký. Jeho jmenovec, benjamínek Ondra Mareček se dokázal na levé straně šikovně protlačit do šestnáctky a i když se k finální přihrávce nedostal, vybojoval důležitý roh. Ten zahráli nakrátko Záboj s Formanem, který poslal míč do šestnáctky, kde našel Hlineckého. Ten netrefil míč úplně ideálně, ale přesto ho dokázal nasměrovat k tyči, kam se pro něj brankář soupeře natahoval marně. Hororový scénář se tedy v závěru nekonal a domácí si dokráčeli pro plný bodový zisk a vysloužili si hlasitý pozápasový potlesk od Viktorek i ostatních příznivců.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..