Muži: FK Ořechov – Viktoria Želešice 1:2 (1:2)

Branky: Řezáč, Forman

Sestava: Kovařik, Kotouč, Hlinecký, Florián, Husák, Kvarda, Knotek (73. Hude), Kučera, Forman, Záboj (89. Karásek), Řezáč (86. Starý)

Hned první venkovní utkání na jaře zavedlo Viktorii Želešice na vždy horkou půdu do Ořechova. Želešice ani ve druhém zápase nemohly počítat s golmanem Hornou, který se zranil těsně před začátkem sezony a do branky se podruhé postavil Kovařík. Jinak měl trenér Nádeníček k dispozici prakticky všechny hráče a plno bylo i na lavičce náhradníků. Fotbalu však příliš nepřálo počasí. Bylo sice krásně slunečno, ale foukal hodně ostrý vítr a hned od začátku bylo patrné, že to bude jeden z důležitých faktorů zápasu. S větrem v zádech začali domácí, ale aktivnější na začátku zápasu byl želešický tým a za svou aktivitu byl odměněn hned v 5. minutě. Knotek poslal z levé strany pas na úroveň šestnáctky, kde byl u míče Řezáč o krůček dříve než vybíhající Hrbáček a bezmocného ořechovského golmana lobem překonal. Potom se dlouho nic moc zajímavého nedělo. Ořechov měl opticky míč častěji pod kontrolou, ale do zakončení se dostávali jeho hráči jen sporadicky.  Až ve třetí desetiminutovce se dostaly do dalších zajímavých příležitostí Želešice, Ve 23. minutě našel Kučera na šestnáctce Formana, který poslal jedovatou střelu na bránu. Tu Hrbáček vyrazil pouze na sebe a měl plné ruce práce míč směřující do sítě zkrotit. Ve 28. minutě pálil hlavou těsně vedle Kučera po rohovém kopu. Obrovskou šanci měl v 38. minutě znovu Řezáč, když ořechovský golman nedosáhl na Knotkův centr z pravé strany a ten se dostal před nekrytého střelce Želešic. Jeho střelu do odkryté branky však se štěstím zasáhl bránící hráč.Ve 43. minutě už se ale Viktorka radovat mohla. Po rychlém výpadu poslal Záboj do volného prostoru za obranu perfektní přihrávku Formanovi a ten v souboji jeden na jednoho s vybíhajícím Hrbáčkem nezaváhal. Bohužel po druhém vstřeleném gólu vypadli hráči (podobně jako v souboji s Měnínem) z koncentrace a výsledkem bylo nejdřív nastřelené břevno a o chvíli později hodně zbytečný gól na 1:2.

Ve druhé půli toho kromě sedmi žlutých karet mnoho fotbalového vidět nebylo. Ořechov se marně snažil něco vymyslet, Želešice se soustředily především na pozorné bránění těsného vedení. Přesto to byla Viktoria, která se dostávala častěji do střeleckých příležitostí, byť většinou ze standardních situací. Velkou příležitost měl znovu Řezáč, který se ocitl sám nekrytý v šestnáctce, ale nepodařilo se mu ideálně upracovat přihrávku a následná střela mířila těsně vedle zcela odkryté branky. V 84. minutě byl po souboji v šestnáctce po rohovém kopu odpískán faul na střídajícího Hudeho. V tu chvíli již viditelně kulhající tradiční a spolehlivý exekutor pokutových kopů Řezáč přenechal roli střelce druhému úspěšnému střelci z první půle Formanovi. Jeho střelu však Hrbáček vystihl a ponechal tak soupeři naději alespoň na vyrovnání. A Ořechov se nadechl k závěrečnému náporu a při jedné ze situací v šestnáctce nebyl daleko od vyrovnání. Nakonec si však Viktoria dokráčela pro důležité 3 body ze hřiště soupeře a díky zaváhání Vev. Bítýšky ve Zbýšově (1:1) se posunula na čelo tabulky.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..